Villaseger i Svenska Cupen

Villaseger i Svenska Cupen

AIK finalbesegrades med 4-3 efter fyra mål av Christoffer Edlund.

Under helgen har Svenska Cupen spelats i Arenan hemma i Lidköping. Efter ett par riktiga rysarmatcher så stod till slut hemmafavoriterna Villa glädjande nog som slutsegrare.

De två gruppspelsmatcherna under fredagen städades av på ett relativt imponerande sätt. Först 5-0 som inledning mot Vetlanda vid lunchtid och sedan 6-1 mot Hammarby under kvällen.

Lördagsmatchen mot Sandviken blev rätt så avslagen eftersom båda lagen redan var klara för semifinal. Måhända att det märktes på Villas insats där man stod för ett par individuella misstag som ledde till baklängesmål och förlust med 2-4.

I andra halvlek så fick Johan Löfstedt utgå efter en smäll mot knät. Det visade sig att han fått en spricka i ena knäskålen och måste vila i cirka fyra veckor. Detta innebär att han missar seriepremiären mot Edsbyn 13 november. Mycket olyckligt för Löfstedt som ju blev skadad även under förra årets försäsong.

Villas semifinal spelades mot Edsbyn under söndagsförmiddagen och blev en riktigt jämn historia. Joel Broberg gjorde ett vackert ledningsmål innan Edsbyn kvitterade. 1-1 stod sig fram till slutsekunderna då Felix Pherson kunde lyfta in segermålet i samband med en hörna.

Finalmotståndare blev AIK som klart slagit Sandviken i sin semifinal. Finalen blev Christoffer Edlunds stora uppvisning där han satte alla Villas mål i en mycket spännande drabbning som slutade 4-3 i blåvit favör.

Båda lagen skapade flera lägen i första halvlek innan Villa kopplade grepp i början av andra. 4-2 som ställningen var då borde varit lite större om inte AIK:s keeper Andreas Bergwall stundtals murat igen sin målbur.

Istället kom det en reducering och slutet blev väldigt dramatiskt när AIK låg på för en kvittering. Villa fick ta ett par utvisningar för att freda sig men med tre spelare på botbänken så kom äntligen slutsignalen och titeln var bärgad.

Lagkaptenen Martin Karlsson fick äran att lyfta pokalen. Detta var Villas andra guld i Svenska Cupen. Det första tog man ju 2016. Klubben gick in till den här turneringen med stora förhoppningar om ett bra resultat och man motsvarade definitivt förväntningarna. Nu har Villa på några veckor vunnit cupguld för herrar, damer och juniorer. Skaplig höst får man lov att säga.

Trist med Löfstedts skada men vi håller tummarna för att han ska vara tillbaka utan att missa alltför många seriematcher. Nästa träningsmatch för Villa, försäsongens sista, spelas fredag 6 november borta mot Vänersborg.

Vi hörs och syns.

Villalandlisch05102020-10-26 00:00:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping