Vinst i Örebro

IFK Motala lyckades äntligen besegra Örebro på torsdagskvällen, något man inte gjort på bra länge!

IFK kom till spel utan Eric Ågren och Christoffer Sandell till gårdagens träningsmatch mot ÖSK. IFK har haft det riktigt tungt mot just Örebro i tidigare säsonger. Dock så ska det tilläggas att man sällan möts i seriespel då ÖSK håller till i norra allsvenskan och under förra helgens cupspel i Örebro så blev det även då förlust med 7-5.

Men igår kom äntligen revanschen då man vann med 7-6 efter sent avgörande mål av nyförvärvet Björn Einarsson. Skönt att få med sig lite vinster på försäsongen. Hittills så har det blivit 3 vinster och 3 förluster under försäsongen.
Målskyttar för IFK: Jonas Eriksson 3, Björn Einarsson 2, Oskar Thor samt Victor Spångberg

Verkar som Dennis Gustavsson har fått ordentlig fart på anfallsspelet men bakåt känns det mer oroligt, framförallt efter att backklippan Johan Thorsson bröt foten under träning och missar med största sannorlikhet hela säsongen. Ett stort avbräck för IFK men vi får hoppas att man får ihop den nya backlinjen ihop med dom nya målvakterna. Lyckas man med det så är jag övertygad om att man är med och slåss om en kvalplats till elitserien ihop med Nässjö och framförallt Gripen (och med Tranås som liten outsider) som jag ser som toppkandidater i allsvenskan södra.

För övrigt så har vi i Forza Blåvitt tagit en nystart och jobbar hårt för att locka nya medlemmar till supporterklubben och vi hoppas att vi kan hjälpa till att väcka bandyintresset i stan igen efter några år av ganska svalt intresse. Vi har förhoppningar om att lyckas att skapa bra drag på matcherna och få ett gott rykte runt om i bandysverige. Riktigt roligt att läsa att det kommer många Nässjösupportrar till premiären på XL Bygg Arena (som den nu heter) och hoppas vi kan göra premiären till en riktig fest tillsammans!

Så det gäller att så många som möjligt kommer ner och hjälper till att stötta blåvitt till en bra start på nya säsongen och glöm inte första träningsmatchen mot Gustavsberg på hemmaplan nästa lördag 16:30. Då är det tänkt att isen ska ligga klar trots det varma vädret som varit i veckan. Vi har duktiga vaktmästare som brukar göra ett riktigt hästjobb så det lär säkert bli av!

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2013-10-11 15:44:48
Author

Fler artiklar om Motala