2021-05-06 21:00

Roma - Manchester U
3 - 2

 Roma 3- 2 Manchester United

Roma 3- 2 Manchester United

Trots förlust är Manchester United klart för final i Europa League. Mycket tack vare en spansk supermålvakt och en uruguayansk måltjuv. Ole Gunnar Solskjaer får en gyllene möjlighet att bärga sin första titel som United tränare och ta tillbaka “ The Red Devils” på titelvinnarspåret igen.

Manchester United startelva(4-2-3-1):
De Gea- Wan-Bissaka(Williams, 46:e), Bailly, Maguire, Shaw(Telles, 46:e)- Van De Beek, Fred- Greenwood, Fernandes(Mata,84:e), Pogba(Matic, 64:e)- Cavani(Rashford, 73:e)

Roma startelva(3-4-3):
Mirante- Smalling(Darboe,30:e), Mancini, Ibanez- Karsdorp, Cristante, Pellegrini, Peres(Santon, 69:e)- Pedro(Zalewski,77:e), Dzeko(Mayoral, 77:e), Mkhitaryan

Summering
Det var ett trögstartat Manchester United inledningsvis på Stadio Olimpico. Roma visade att de inte alls hade givit upp hoppet om avancemang och startade matchen i högt tempo. Den enda United spelaren som verkade vara vaken var David De Gea, som stod för tre högklassiga räddningar under matchens första tio minuter, och det ska United vara tacksamma för, då det mycket väl hade kunnat stå 2-0 till hemmalaget.  Den frejdiga inledningen från italienarna avtog något och United skulle sticka upp med två bra lägen från Edinson Cavani, men det ville sig inte Uruguayanen den gången. Unitedanfallaren skulle dock få en tredje möjlighet efter att ha blivit frispelad av Fred. Den här gången gjorde Cavani inget misstag och dundrade in bollen bakom Antonio Mirante och om avancemanget inte var klart på förhand, så var det definitivt klart nu, var känslan.

Roma tvingades återigen till ett tidigt byte när föredetta United mittbacken Chris Smalling skadade sig. United gick ologiskt nog till pausvila i ledningen och De Gea var den stora anledningen till varför. 

Den spanske målvakten skulle fortsätta att storspela även i den andra halvleken, men han skulle bli tvungen att kapitulera. Roma rivstartade med två snabba mål . Först skulle måltjuven Edin Dzeko nicka in bollen efter ett misslyckat volleyförsök från Pedro, sedan prickade Brian Cristante in 2-1 med ett fint skott i utkanten av straffområdet. Efter det radade italienarna flera fina chanser men De Gea visade verkligen upp ett målvaktsspel från fornstora dagar och såg till att United inte kollapsade. 

Totalt ologiskt sett till matchbild var det “The Red Devils” som skulle göra nästa mål. Och det var Edinson Cavani som klev fram på nytt när han nickade in sitt femte mål i Europa League efter ett perfekt inlägg av Bruno. Ett otroligt skönt mål då det höll på att bli onödigt spännande ett tag. Roma skulle dock få sista ordet i matchen när 19-årige Nicola Zalewski sköt ett skott som styrdes in via Alex Telles. Men målet kom för sent för italienarna som inte orkade med en ytterligare forcering. Manchester United avancerar till Europa League finalen i Gdansk och får sällskap av Villareal som slog ut Arsenal i den andra semifinalen.

Mina Tankar
We´re going to Gdansk! Manchester United har chans att ta sin första titel sedan Europa League vinsten 2017. Semifinalspöket är äntligen bortskrämt och nu är det bara Villareal som står i vägen för att vi äntligen kan få fira en titel. Insatsen i dagens match var inte mycket att hänga i granen, men man får väl se på det som att fanns brist på motivation hos spelarna. 

Dagens hjältar är definitivt David De Gea och Edinson Cavani. Den förstnämnda stod för en fantastisk prestation och vi har honom att tacka för att vi står i den här finalen, då Roma definitivt hade kunnat gjort både två och tre mål till om inte “super dave” hade stått i vägen. Cavani har verkligen hittat målformen den senaste månaden  och idag klev han fram när vi behövde det som mest. Fyra mål på två matcher och jag hoppas verkligen att uruguayanen kritar på ett nytt kontrakt och stannar ytterligare en säsong.

Ole Gunnar Solskjaer har nu chansen att ta sin första titel med Manchester United och som jag var inne på i införrapporten får han inte ett bättre läge. Den största kritiken mot norrmannen är att han inte kan vinna titlar och nu får han ett gyllene läge att motbevisa alla som tvivlat på honom.  På pappret är Manchester United storfavoriter mot Villarreal och allt annat än en vinst skulle enligt mig vara ett stort misslyckande. 
Men innan Manchester United kan rikta fullt fokus mot Europa League finalen den 26 maj har vi en ligaavslutning att se framemot. Härnäst väntar ett extremt tufft spelschema med tre matcher på fem dagar med start på söndag mot Aston Villa. Nu ser vi till att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt! GGMU
Slutresultat: 3-2 Målskyttar: Cavani X2, Dzeko, Cristante, Zalewski
Bäst i Manchester United: David De Gea



 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-05-06 23:51:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham