Sheffield U 2 - 2 Colchester

En rättvis poäng för ett kämpande Colchester

Äntligen dags för den efterlängtade premiären. Precis som förra året får Colchester möta ett lag som trillat ur Premier League. Enda skillnaden är ju att förra året var vi också nykomlingar men inte i år även om vi är lika nederlagstippade som förra året.

Över 26.000 på läktaren fick se en spännande match som slutade 2-2 efter att hemmalaget haft ledningen två gånger. Colchester rekordnyförvärv gladde bortafansen när han helt omarkerad fick nicka in 2-2 i 89:e minuten.

Trots 26.000 var det förvånansvärt tyst från hemmafansen. Bara i början om att West Ham var ett fuskarlag men annars dröjde det tills första målet kom för att det skulle bli lite oväsen från hemmafansen.

Första halvleken var en jämn men mållös historia med några hörnor som bästa chanser. Colchesters bästa chans i första är efter en dubbelhörna där Clive Platt tillslut nickar bollen över.

Den första riktigt bra chansen i andra halvlek har Colchester när den illa omtyckte Lee Hendrie fäller Mark Yeates 30 meter från mål. Johnnie Jackson drar till för drottning och fosterland och tvingar Paddy Kenny i Sheffields mål till en mycket bra räddning.

Hemmalagets bästa chans kommer efter en timmes spel då Keith Gillespie hittar James Beattie med ett fint inlägg men han nickar bollen i ribban

När Sheffield gör 1-0 med en halvtimme kvar är det tyvärr efter en helt feldömd frispark när Kem Izzet kämpar tillbaks bollen. Nu var ju frisparken på mittlinjen så man trodde ju inte att det skulle vara så avgörande men det blev det. Efter några fina passningar hittar Gillespie Beattie igen som den här gången gör 1-0 från nära håll.

Mycket tungt då man Colchesters försvar hade bra koll på Sheffields £ 6.000.000:ers anfall. Minst 0-0 kändes ju som inte allt för avlägset innan målet kom. Nu blev man ju snabbt glad igen för på avsparken spelar Teddy Sheringham bak bollen till högerbacken Karl Duguid som slår en lång boll mot Clive Platt som vinner sin nickduell till Sheringham som i sin tur vinner sin nickduell till Yeates som lurar sin back och kommer helt fri med målvakten. Istället för att skjuta från nära håll så passar han bollen till Kevin McLeod som från en meter kvitterar till 1-1. Det tog bara 17 sekunder från avspark till mål och fortfarande en halvtimme kvar av matchen.

Hemmalaget ökar nu pressen och har några hyfsade chanser men inte så att man blir allt för orolig. Men med bara åtta minuter kvar får Sheffield en hörna som efter lite flipperspel hittar bollen till slut Michael Tonge som dundrar in 2-1 genom alla spelare framför målet helt otagbart för Dean Gerken i Colchesters mål.

I den sista minuten nickar alltså sen Platt in 2-2 efter ett perfekt inlägg från Duguid. Det är Sheringham som visar att han varit med ett tag när han med en grymt öppnande passning hittar Duguid.

2-2 är ett rättvist resultat även om Sheffield hade några fler skott på mål så var Colchester minst lika bra. Skönt också att börja med en pinne då vi ju förra året öppnade med fem raka förluster.