Walsall –Swansea 1-3
Robinson får VG igen.

Swansea gjorde det som krävdes i bortamatchen mot Walsall: man vann. Efter en trög inledning på säsongen börjar det ljusna så smått för de vita från Wales. Laget ställde upp med väntad elva förutom att Austin startade som vänsterback istället för Painter. Den sistnämnde hade råkat ut för en smärre skada under fredagsträningen. Det var också glädjande att se Paul Anderson tillbaka i laget efter skadetiden. Han återfanns till en början på bänken.

Första
I vackert väder inledde Swansea dåligt där man hamnade i underläge redan efter 6 minuter. En boll smet förbi mittbackarna (Monk var kapten igen) och Martin Butler kunde lägga in 1-0.
Laget var också nära att utöka ledningen men De Vries, som verkar vara en grym värvning, höll Swansea kvar i matchen. Efter 12 minuter kunde dock Robinson kvittera med ett skott från utanför straffområdet. Walsalls Ince stod dåligt placerad. Swansea vaknade till liv här med Robinson som var mycket bra samtidigt som Duffy/Scotland sysselsatte Ince i målet. I 26:e minuten släppte Bodde iväg en skön genomskärare till Scotland som lade in 2-1. Bollen gick först i ribban för att sedan träffa en olycklig Walsallmålvakt och gå in. Bortalaget fortsatte sin ”Martinez-offensiva” fotboll med snabbt passningsspel och kvicka förflyttningar (tur att Hartson inte tycks komma!). Walsall kom till viss del in i matchen men innan halvtid borde Swans gjort fler mål, framförallt Duffy kunde påbörjat sin fabrikation.

Andra
Walsall startade bäst efter paus med Swansea arbetade sig snabbt in i matchen. Britton var lysande på sin högerkant, ja hela laget var helt OK i eftermiddag. I 64:e minuten blev Duffy nerdragen i straffområdet och detta innebar en punktering av all spänning. Straff och mål av Robinson återigen. Han har verkligen påbörjat säsongen lysande men av erfarenhet kan man anta att det snart svänger. Med 20 minuter kvar fick Ian Craney komma in istället för en av våra hårt arbetande centrala mittfältsspindlar: Darren Pratley. Med dryga 10 kvar blev Scotland överkörd av målvakt Ince och det borde varit straff. Domaren friade emellertid och Swansea fick nöja sig med 3 mål idag. Som sagt, roligt att Anderson är tillbaka. Ferrie Bodde ska också verkligen lyftas fram. Han var en lysande stjärna i dagens föreställning.

Tack för segern Swansea. Nu börjar resan på allvar.
__________________________________________________

Walsall: Ince, Weston, Roper, Dann, Boertien, Wrack, Sonner, Dobson (Sonko 54), Hall (Carneiro 80), Butler, Demontagnac (Fox 72).
Ej använda: Bossu, Gerrard.
Utvisad: Roper (64).
Varnad: Roper, Sonko.
Mål: Butler 7.
Swansea: De Vries, Rangel, Lawrence, Monk, Austin, Britton (Anderson 81), Pratley (Craney 73), Bodde (O'Leary 90), Robinson, Scotland, Duffy.
Ej använda: Butler, Bauza.
Varnade: Anderson.
Mål: Robinson 12, Scotland 26, Robinson 66 pen.