Swansea körde över serieledarna på bortaplan

Swansea City krossade i eftermiddags serieledande Leyton Orient på bortaplan med hela 0-5 efter två mål av Tomas Butler, och ett vardera av Paul Anderson, Darren Pratley och Warren Feeney.

Roberto Martinez mönstrade i stort sätt samma lag som i tisdagens match mot Swindon, den enda skillnaden var att Feeney fanns med från start då Duffy inte fanns tillgänglig på grund av sin ljumskskada.

Leyton Orient hade gjort två förändringar jämfört med 1-3-förlusten i tisdags. Tillbaka i backlinjen var Stephen Purches som faktiskt är svåger till Warren Feeney som återfanns på topp i Swansea. Charlie Daniels fick också chansen från start.

Swansea öppnade matchen mycket positivt och redan i den första minuten testades Orients keeper med en frispark från Bodde. I den fjärde minuten lyckades Bodde och Pratley i samspel servera Butler som från 23 meters håll fick på en riktigt pärla och 0-1 var ett faktum.

Matchen var sen en mycket öppen historia och de båda lagen skapade många målchanser. Swansea gav bort ett onödigt antal frisparkar till Orient, och ledningen kändes inte helt säker. Paul Anderson och Butler fortsatte att skapa farliga chanser och Anderson var nära att utöka ledningen men Nelson i Orientmålet lyckades tippa bollen till hörna. I 40 minuten slog Butler ett inlägg som Feeney nickade mot mål, men Nelson räddade på mållinjen. I slutet av första halvlek gjorde Marcos Painter ett misstag så att Melligan fick en fin chans att kvittera, men han sköt utanför. På stopptid i första halvlek skapade Orient 3 raka hörnor, men alla blev resultatlösa.

Swansea gick till halvtidsvila med en ettmålsledning, helt rättvist.

Den andra halvleken började ännu bättre än den första. Efter bara 15 sekunder sköt Bodde ett skott som blockerades och hamnade hos Darren Pratley som från dryga 25 meter sköt bollen över Nelson i Orientmålet till 0-2.

Swansea hade nu mycket flyt i spelet och cirka 5 minuter senare gjorde Butler sitt andra mål för dagen när han sköt in 0-3.

Sex minuter senare skar Paul Anderson in i straffområdet från vänster och utökar ledningen till 0-4 genom att lägga bollen i bortre högra hörnet.

Swansea spelade nu med stort självförtroende och hemmapubliken började redan ge sig av hemåt. Både Butler och Bodde satte sedan Nelson på prov, men han lyckades avvärja de båda chanserna.

I slutet drog bortalaget ner på tempot men det hindrade inte Warren Feeney från att göra mål för sin andra match i rad. I den 92 minuten utökade han ledningen och fastställde slutresultatet till otroliga 0-5.

Att det kunde bli 3 poäng i dagens match visste vi, men att Leyton Orient skulle köras över totalt hade jag inte väntat mig. 0-5 är ett otroligt bra resultat mot serieledaren och vi Swanseafans kan inget annat än att vara väldigt nöjda. Nu gäller det bara att laget kan hålla spelet uppe även i fortsättningen.

Värt att nämna är att Bodde spelade fram till tre av målen och att han återigen gjorde en bra match. Kul också att Feeney gjorde mål i sin andra raka match. Han har visst spelat upp sig en del sen vi såg honom på plats för en vecka sen.

Swansea: De Vries, Bodde, Pratley (88 O'Leary ), Scotland (77 Orlandi ), Painter , Lawrence, Monk, Rangel, Anderson, Butler (84 Allen ), Feeney
Oanvända avbytare: Knight, Austin

Leyton Orient: Nelson, Purches, Daniels, Thelwell, Mkandawire, Melligan (58 Demetriou ), Chambers, Gray (58 Ibehre ), Thornton, Boyd, Palmer (63 Corden )

Oanvända avbytare: Morris, Oji