Swansea - Horsham: 6-2

Swansea ställde upp med i princip ordinarie lag, för att vara säkra på vinst. Planen var betydligt bättre denna gång, och istället för en blandning av lera och gräs fick spelarna gå in på en fin grön matta. Painter och Monk var borta på grund av skador.

Match

Horsham började med ett anfall, som mycket möjligt skulle ha avslutats med en straff. Austin tacklade klantigt, men Swansea klarade sig undan. Horsham var också bättre än Swansea de första minuterna, då Swansea hade svårt att hitta sitt spel. Swansea gav bort bollen för lätt till Horsham, vilket gjorde att de kunde bygga upp farligheter i Swansea straffområde. I 12:e minuten så fick Scotland Swansea första farlighet, men omringad av tre spelare så blev hans skott misslyckat.

I 20:e minuten så kom kallduschen. Båda mittförsvararna gick bort sig, och dövstumme Lee Farrell lobbade över bollen i målet. Swansea kontrade dock snabbt, och Pratley gjorde 1-1 efter assist av Scotland . En snabb kvittering är alltid bra, tyvärr så tyckte De Vries att det skulle bli lite spännande. Helt ohotad så passar han bollen till Farrell som knappt kan tro sina ögon när han enkelt slog 2-1. De Vries får helt ta sig på det målet.

I 38:e minuten tar Scotland snyggt ner bollen på bröstet och spelar fram bollen till Britton som vackert slår in den i mål. Det var Brittons första mål på nästan ett år, och det kunde inte komma mer lägligt. Sen blir det en så kallad ketchupeffekt. I 41:e minuten så får Scotland bollen i straffområdet, och han gör inget misstag. Minuten senare kan Bodde nicka in målet efter ett bra inlägg av Rangel.

Efter detta fortsätter Swansea sitt bra spel, men inget mer mål görs i en väldigt underhållande match. Bäst på plan är helt klart Scotland, som alltid är spelbar. Sämst i Swansea är backlinjen som hela tiden ser lite osäkra ut. De Vries gör inte heller någon bra match efter hans misstag vid 2-1 målet.

Andra halvlek blir lite av ett träningspass för Swansea där Robinson lyckades göra mål efter 10 minuter. Man lekte periodvis och alla öppna ytor gjorde att det ibland såg ut som att Swansea kunde springa in med bollen i mål om man velat. Bauza och Feeney fick komma in med 35 minuter kvar och laget övergår till 4-4-2-system. Feeney gjorde också 6-2 i 78:e minuten, ett skott från distans som målvakten borde tagit. Feeney brände ett par heta lägen men visade prov på varför han inte är känd som en stor skytt. Orlandi kom in sedan och har fin teknik men verkar långsam vilket säkert beror på att han får för lite speltid i A-laget. Hoppas manager Martinez kan ge honom fler chanser.

Swansea gör sin plikt och gick på halvfart.

Vi får istället beundra Horsham som lyckades bjuda upp till fint motstånd i första matchen och början av denna match.

Nu väntar Havant och Waterlooville FC i nästa omgång!