Resa: Torsk mot Palace
Buss X 22 som tar dig till Colchester från Stansted

Resa: Torsk mot Palace

Ännu en resa från Swedish Branch. Tre av oss, Layer Road, Loyal och Posse. åkte över på en weekend av fotboll och kultur ...

Colchester matcher
Colchester - Crystal Palace 1-2

Övriga matcher
ingen

Deltagare
Loyal, Layer Road och Posse


Oooh sit down, shut up!!!! 

Fredagen 23 november
Äntligen fredag morgon och dags för min allra första resa till underbara Colchester. Kruxet var bara att klockan var 03:50. In i bilen och en något sömning bilfärd mot Skavsta för flyg mot de Brittiska öarna.

Landar på Stansted och inmundigar dagens första maltdryck ackompanjerad av nyttigheter som toast, bacon och andra flottigheter. Efter denna delikata frukost så var det bara att masa sig ut till bussen, för färd till Colchester. En ganska trevlig färd där man fick åka igenom små lummiga samhällen som är i total kontrast mot det skitiga och illaluktande megastäderna i Midlands-området som vi passerade då vi skulle invadera Leeds för ett år sen. (Er man vid pennan (tangentbordet, redak) skall dock erkänna att han dock saknade vyn av kolkraftverk och regn).



Flygbussen från Stansted till Colchester 


Framme i Colchester så fick åldermannen (som varit i Colchester ett hundratal gånger) i sällskapet för sig att vi yngre skulle visa vägen till hotellet, hmm, vilket inte gick sådär jävla bra om man säger så… 



Scheregate Hotel, där vi oftast bor i Colchester


Nåväl, väl framme vid hotellet så var det bara att dumpa väskorna för att bege sig till Layer Road och den bokade ”Stadium Touren” samt hämta ut våra biljetter. Guidningen runt arenan var mycket uppskattad av samtliga deltagare och ögonen lyste som på små barn på julafton när vi fick gå in i trofé rummet. Att få beskåda bortalagets omklädningsrum framkallade att och ett annat asgarv, då nästan inget har renoverats sen 1937 … 



Bortalagets omklädningsrum på Layer Road


Där är planen ... Två av våra resenärer på huvudläktaren


League One-andraplats-trofén


Barside och bortaläktaren från TV-tornet


Efter guidningen så bar det av till klubbshoppen där kassören nästan fick dåndimpen när en av oss handlade för nästan £200. 



Shoppat loss?!?



Teddy Sheringhams Bently står snyggt felparkerad utanför Layer Road


Då det tar på krafterna att shoppa så beslöt man sig för att uppsöka en närbelägen pub för att intaga dagens andra ölrunda, valet föll denna gång på klassiska Drury Arms. 



Drury Arms Pub

Efter detta "pitstop" så bar det av ut mot Colchesters norra regioner, efter att ha blivit bortfintade av en busschaffis, samt klättrat över staket, sprungit rakt ut på en nyplogad åker samt kravlat nere i ett dike tills skiten stog oss upp över öronen var vi till slut framme vid bygget av den nya arenan, kontrast var ordet för dagen. Även om den bara kommer att ta 10.000 sittande så var bygget mäktigt, våra kameror fick arbeta hårt. Efter denna, smått bizzara, turist attraktion så var nu frågan, hur kommer vi in till stan igen?



Nya arenan på avstånd ...


... och lite närmare


Det var bara att börja vandra in mot bebyggelsen, puben ”Dog and Pheasant ” och deras egna CUFC monter besöktes. Det blev fler pubbesök inne i stan senare men sen somnade den tappra skaran (på hotellet, inte på puben...). 



Vilopaus på Dog and Pheasant


Lördagen den 24 november - Matchdag!!! 
En härlig äkta Engelsk frulle på hotellet med konstig korv, ägg, bacon, tomat och toast blev den perfekta starten på dagen innan pubarna väntade.



Colchester United vs Crystal Palace


Huvudläktaren sedd från Barside


Efter att ha besökt ett flertal pubar, bar nu stegen av mot Layer Road, och den mäktiga ståplatsen Barside. Hoppade in på Supporterklubbens bar för att lösa medlemskap och dricka ännu mer öl, för att sen entra ståplatsläktaren. Som tur är så har CUFC manuella biljettkontroller så debaclet som uppstod i Leeds upprepades inte… Stämningen var på topp och en hel del anti Palace ramsor varvades med hyllningssånger till The U´s. Noteras bör att Barside ligger väldigt nära borta sittplatsläktaren, så ramsan ”sit down, shut up” kördes vid ett flertal tillfällen. Matchen då, tja, U´s får en utvisad efter 9min och det är inget skönspel vi fick uppleva, det var mer kamp och lagen såg ut att kontra sönder varandra. Palace tar ledningen med 1-0, straxt innan utvisningen. The U´s kom ut som ett mer hungrigt lag och kvitterar till 1-1 genom Jonnie Jackson, vild glädje utbryter, dock så mojnade glädjen eftersom Palace trycker in 2-1 och de enda som får luft i lungorna var de som tagits sig upp från London, en del hetsiga ramsor från Barside började nu riktas mot gästerna. Teddy Sheringham kommer in i andra halvlek men gör inte så mycket väsen av sig. Mark Yates var annars den som jag personligen tyckte hade mest energi i The U´s.

Matchen är slut och efter att ha trakasserat polisen utanför Layer Road bar stegen raskt av mot supporterklubbens bar. Ni som brukar resa över till dom Brittiska öarna för att blänga på fotboll vet ju vad som sker efter matcherna, dvs. en jäkla massa pub besök och hinkvis med öl, samma scenario drabbade den svenska CUFC delegationen, som trots förlust somnade nöjda o glada framåt midnatt (hotellet även denna kväll). 



Tre posers ...eller Loyal trakasserar polisen...


Söndagen den 25 november.
Vår ålderman råkar vara en snål herre som skulle ta middags flyget hem till Sverige, vi övriga ungtuppar som skulle spendera mer pengar, skulle stanna till måndag, och hade utstakat ett schema vad som skulle göras under den resterade tiden i Colchester. Besöket på Colchester Castle blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss, väl framme visade sig att ett gäng byggarbetare grävt av en elkabel så att slottet stog utan el, så de var tvungen att stänga. Tiden slogs ihjäl på diverse shopping gator och fler pubbesök. 


Colchester Castle


Vattentornet "Jumbo"


Måndagen den 26 november 
Ungherrarna beslöt sig ännu en gång att knata upp till slottet och denna gång hade de engelska kollegorna till en i sällskapet lyckats laga kabeln, slottet var öppet så nu skulle vi få oss en dos av historia. Efter besöket på slottet bar det av till andra historie-monument runt Colchester. 

Tillbaks till hotellet för att hämta de nu överfulla väskorna och bege sig till bussterminalen, för att leta upp buss X22 som skulle ta oss till Stansted för flyg hem till Sverige.
Landade någon gång vid kl. 22 i Nyköping.

Ännu en lyckad resa, tyvärr så gick ju inte resultatet med oss denna gången heller, men skam den som ger sig. 

/Loyal

Tillbaka till Våra Resor

Loyal2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester