Burnley 1 - 1 Colchester
Heja

Ännu en poäng till Layer Road

Till matchen på Turf Moor mot Burnley måste Colchester undvara Mark Yeates som slog axeln ur led i förra matchen. Karl Duguid tar klivet upp från försvaret och tar hans plats högerkanten istället. Kevin Watson är åter igen på bänken där även Luke Guttridge sitter igen efter en kortare frånvaro från laget. Alla trodde att Dean Hammond skulle göra debut idag när Mark Yeates är skadad men han finns inte ens med på bänken då han har en lättare skada men han är förmodligen tillgänglig till tisdagens mycket viktiga jumbofinal mot Preston North End på Layer Road. På bänken finns även nye Scott Vernon och Teddy Sheringham där Vernon nog är förstaval bland dom två anfallarna. Pat Baldwin som också varit borta några matcher men spelat i reservlaget får inte plats i laget.

Inför matchen ligger Colchester som bekant sist medan Burnley ligger på den plats Colchester hamnade på förra säsongen. Tia.

I Burnley gör Andy Cole sin debut från start.

Colchester vann förra årets möte på Turf Moor med 2-1.

Sist Colchester var i nordvästra hörnet höll Colchester nollan när man vann mot Preston med 3-0. Det är även den senaste gången Colchester höll nollan och det var i augusti.

Avspark
Colchester spelar som vanligt på bortamatcher i sin ljusblå tredjetröja och gör avspark åt höger i radiobilden och får en frispark redan efter sju sekunder då James O'Connor är lite för het på gröten när Johnnie Jackson har bollen.

Turf Moor

Hemmalaget har en första farlighet när Andy Cole bryter igenom men hans skott styrs undan till en hörna som blir till en resultatlös dubbelhörna.

Burnley har haft ett litet övertag första kvarten men man skapar ingenting mer än dom två hörnorna man hade i inledningen. Colchester har haft två dåliga hörnor. En lagom inledning för Colchester som inte har blivit hotade mot ett lag som förväntas vinna.

Andy Cole är den spelar i hemmalaget som har varit farligast men Chris Coyne har stenkoll på exlandslagsmannen.

Colchester är mycket nära att ta ledningen mot spelet när Clive Platt får ett suveränt inlägg från Kevin McLeod. Platt nickar bollen i stolpen men tyvärr är ingen Colchesterspelare först på returen så 0-0 står sig efter 20 minuter.

1-0
Från ingenstans får sen Andy Cole en målchans när Coyne missar i markeringen och Cole gör sitt första mål för Burnley framspelad av Graham Alexander. Colchester kunde minuten innan tagit ledningen men skjuter i stolpen och nu ligger man under med 1-0 istället. Ingen nolla bakåt den här gången heller.

Burnley vaknar till efter målet och skapar en ny chans när Joey Gudjonsson störtar mot mål men Dean Gerken hinner först.

Kevin Lisbie tvingas till ett tidigt byte och in kommer nygamle Scott Vernon som genast är inblandad i en mycket farlig chans för Colchester när Platt och Vernon samarbetar fint och får bollen till Karl Duguid men som tyvärr är offside.

Colchester börjar komma in i matchen och har nu varit nära vid några gånger.

Danske målvakten Brian Jensen räddar ännu ett skott från Colchester när Jackson drar på.

1-1
Colchester får en frispark från 30 meter som Johnnie Jackson tar hand om. Han satte en frispark i förra matchen mot Sheffield United när han slog en frispark via muren och i mål. Nu är avståndet lite längre så det blir mer kraft denna gång. Ett hårt skott som tar i muren och in i mål. En intränad variant från Jackson verkar det som... 1-1 bara några minuter före paus var lika rättvist som välbehövligt. Bara man nu inte släpper in ett mål på stopptid igen som man gjort lite väl många gånger på slutet.

Johnnie Jackson (4) har en ny frisparksvariant

Minuten efter kvitteringen får Burnley en frispark som Robbie Blake tar hand om och det är bara stolpen som räddar Colchester innan bollen går utanför spelplanen. 1-1 även i stolpskott.

Första halvlek går till stopptid och alla Colchesterfans blir nu livrädda för vi har två matcher i rad mycket slarvigt släppt in ett mål på stopptid i första halvleken. Nu blir det dock inga mål och första halvlek slutar 1-1 med ett visst övertag för Colchester som var klart bättre än Burnley i slutet av halvleken, Burnley var något bättre i början men The U’s klart bättre i slutet.

1-1 i halvtid

Andra halvlek startar med samma spelare som slutade den första halvleken.

Colchester startar andra halvlek helt okej och har några halvchanser att ta ledningen men riktigt farligt blir det aldrig. Burnley gör ett taktiskt byte när man byter ut mittfältaren Gudjonsson mot försvararen Steven Caldwell efter bara sju minuter i andra halvlek.

John White slår ett fint inlägg till Clive Platt men tyvärr hinner danske Jensen före och fångar bollen framför huvudet på Platt.

Även anfallaren Ade Akinbiyi blir inbytt efter en timmes spel och har en målchans vid första bollkontakten men 1-1 står sig. Burnley börjar nu ta hand om matchen men Colchester kämpar på och är inte helt ofarliga.

Publiken börjar bli lite otåliga och gapar högt varje gång Akinbiyi eller Cole trillar omkull men domaren låter sig inte luras av skådisarna från norr.

Burnley är det bättre laget och kämpar på för ett vinstmål men Colchester ser till att laget aldrig kommer nära Gerken så 1-1 står sig.

Akinbiyi blir nedgjord på straffområdetslinjen men domaren dömer för fördel då Kyle Lafferty tar hand om bollen i fritt läge men han skjuter över med bara Gerken kvar.

Burnley satsar allt framåt medan Colchester försöker med kontringar men den Colchester får tyvärr inte dom ytorna men behöver och när matchen närmar sig slutminuter måste man nog bevaka den poäng man har just nu även om tre poäng kan betyda överlevnad eller ej.

Scott Vernon hade bästa målchansen i andra halvlek

Colchester försvarar sig mycket framgångsrikt och tillåter inte Burnley att komma till några avslut mer än den chansen när Lafferty fick chansen på en fördelsboll. Colchester sätter sina hopp till dom få kontringar man får i slutet av andra halvlek.

Tre minuter plus stopptid får Colchester sin bästa målchans i andra halvlek när Scott Vernon skjuter från 25 meter men skottet går över ribban.

Mycket spännande framför radion.

När klockan når 90 minuter och fjärdedomaren visar för två stopptidsminuter får Akinbiyi en chans när han vinner bollen mot Adam Virgo men skottet är dålig och går utanför. I anfallet efteråt skapar Burnley en hörna som Kyle Lafferty avslutar med Burnleys första skott på mål i andra halvlek. Sekunden efteråt blåser domaren av matchen en välförtjänt poäng till Colchester som dock tappar lite eftersom Preston vann mot Coventry. Scunthorpe kämpar till sig en pinne mot Sheffield United borta trots ett tidigt rött kort för Scunny. Sheffield Wednesday förlorar och det är bra för Colchester. Preston ligger nu fem pinnar före Colchester och på Layer Road möts dessa två lag på tisdag.