Resa: Vinst, förlust och inställt

Tidsmaskinen går nu till 1995


Datum

1995.03.03 - 1995.03.12 

Colchester matcher
Division 3: Colchester - Darlington 1-0
Division 3: Gillingham - Colchester Inställd
Division 3: Hartlepool - Colchester 3-1

Övriga matcher
Premier League: Arsenal - West Ham 0-1
Premier League: Tottenham - Ipswich 3-1

Deltagare
Layer Road

Reserapport
Åke från Arlanda på fredagsmorgonen och tog mig sen från Heathrow till Colchester där jag skulle bo hos bekanta under tio dagar efter att först ha turistat i London några timmar. Åke bland annat till Highbury och skaffade mig en biljett till Arsenal - West Ham som spelades på söndagen.

lördagen var det dags för match. Hade lyckats fixa en biljett till Colchester - Darlington då matchen var “slutsåld”. Colchester hade i ett försök att få mer folk på matcherna beslutat att denna match skulle vara gratis för alla bara man fixat en biljett. Intresset var stort så alla biljetter gick åt och över 6.000 var på matchen. Colchester hade även gjort ett stort happening av matchen för innan avspark kom det ner fallskärmshoppare på planen. Själva matchen vann Colchester rättvist med 1-0 efter ett mycket tidigt mål från Carl Asaba som avgjorde efter bara fem minuter. När matchen är slut ropas det ut i högtalarna att Manchester United vann mot Ipswich med 9-0 och Andy Cole gjorde en hel drös med mål. Stort jubel då alla riktigt hatar Ipswich och George Burley efter hans svek.

Efter matchen blev det en tung pubrunda som börjades på Drury Arms och avslutades via många olika pubar på The Lamb som ligger på huvudgatan.

söndagen var det dags att åka in till huvudstaden för att se Arsenal - West Ham. Hade fått en urusel biljett på ena långsidan på undre sektionen. En pelare mitt i vägen och knappt man fick plats bakom stolarna. Hur Arsenal vågar ta betalt för så dåliga platser är ju en gåta.

Arsenal med Stefan Schwartz i laget förlorade med 1-0 efter mål av Tony Cottee vilket var en liten tröst då man kunde vara skadeglad över dom dåliga platserna.

tisdagen var det Gillingham borta i ligan vilket även var ett litet derby. Runt lunchtid åkte jag in till London där det även blev lite turistbesök och en tur ut till White Hart Lane där jag köpte en biljett till Tottenham - Ipswich. Väl framme i Gillingham blev det lite pubbesök innan jag gick vidare till arenan bara för att få reda på att matchen precis blivit inställd då det regnade. KUL!. Bara att ta tåget hem igen och deppa.

Ny match på onsdagen och nu var det ju Tottenham - Ipswich som ju så roligt förlorade med 9-0 dagarna innan. Hade bra platser på WHL precis bredvid Ipswichsupportrarna. Dom blev retade innan matchen för 9-0 och inte blev det bättre av att Tottenham tog ledningen efter bara en minut genom Jürgen Klinsmann. Nick Barmby ökar senare på till 2-0 och Ipswichfansen sjunger om att dom bara vill se ett mål från deras lag. Det fick dom i slutminuterna då dom gjorde ett självmål genom Neil Thompson. Matchen slutade 3-0 och nöjd återvände jag till Colchester.

lördagen var det dags för sista matchen. Det var mot Hartlepool borta. En mycket lång resa med supporterbussen. Trodde vi aldrig skulle komma fram. Väl framme i Hartlepool regnade det ju såklart och man var ju lite orolig för att även denna match skulle ställas in men den spelades. Tyvärr kanske man ska säga för vi förlorade med 3-1 efter ett hattrick av Nicky Southall där två av målen var på straff. Chris Fry kvitterade för Colchester i slutet av första halvlek. Bortaläktaren på Victoria Ground var ju utan tak så man var ju ganska blöt när det var dags att sätta sig i bussen den långa resan hem igen.

En stå i regnet var ju inte vad man behövde för när jag sen kom hem till Sverige igen på söndagen bröt en stor förkylning ut för min del så det blev sängen och ännu en vecka borta från jobbet.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester