24 års väntan över: Swansea till The Championship
Hur stavar man till konsten att vara en ganska anonym spelare till att gå långt in i hjärtat hos de flesta Swanseafans? Konsten att under två minuter lyckas skriva in sig i de svanvita historieböckerna? Svar: G-U-I-L-L-E-M B-A-U-Z-A.

24 års väntan över: Swansea till The Championship

Swansea ställde upp med en ganska väntad elva, frånsett att Anderson fick chansen redan från start till fansens glädje. Skulle det här bli kvällen då Swansea efter 24 års väntan återigen tog sig tillbaka till andradivisionen? Borta mot Gillingham är något av en "spökmatch" för Swansea och man har inte vunnit på Priestfield på över 40 år.

Matchen
1. Gillingham startade matchen piggt och Swansea tycktes vara en aning besvärade av stundens allvar. Tyvärr var det också Gillingham som spräckte nollan i min 21 efter ett skott från Dennis Oli. Än en gång kunde man förundras över hur svårt Swansea har haft det mot lagen i den nedra delen av ligan den senaste månaden. Swansea var enligt rapporter riktigt dåliga och backlinjen darrig (framför andra Lawrence).

Det finns små händelser som gör stora förändringar. I livet, i fotboll. Guillem Bauza Mayol var blekare än någonsin och tillförde ingenting i Swansea. Efter 40 minuter hände någonting, som när den sista Lotto-siffran är den som står på ditt papper. Jag hörde två avlägsna smällar långt borta. Som inte kom från byggarbetet 50 meter bort. De kom från Priestfield. Ovan nämnde spanjor, även kallad Buzzy, gjorde två snabba mål för Swansea och det var plötsligt 2-1. Swansea hade knappt skapat någonting. Haft ett halvskott på mål och på olika liveforum talades om att 7-8 spelare måste avlägsna sig från klubben och att man måste värva som fan i sommar. Vi måste be dessa människor att se på tabellen samt införskaffa ett uns tålamod.

De långsammaste 45 minuterna under säsongen väntade...

2. Den andra halvleken var givetvis ganska omtöcknande där jag hade problem med koncentration och ångest. Idag är jag säkert ursäktad! Swansea var stabila efter vändningen som hade givit självförtroende. Man spelade ganska hårt och ville underförstått hålla i matchen, vilket också hade resulterat i en mängd gula kort: Pratley, Britton, Scotland och Painter var alla varnade. Pratleys tolfte gula kort gör att Swansea leder även denna liga. Bra jobbat, Darren!

Nervöst men stabilt lyckas Swansea kontrollera situationen och vinner matchen.

(...minneslucka...)

***

Dagens rekord: med segern har Swansea spelat in 86 poäng under en säsong vilket är ett bättre än 99/00. Man tangerar också rekordet 25 segrar under en säsong (76/77). Läs om övriga rekord här.

***

Gillingham: Stillie Richards Cullip King Southall (85) Crofts Maher Fuller Miller (66) Jackson Oli (75)
Bänk: Kiely, Pugh (85), Clohessy, Griffiths (66), Simmonds (75)


The King UT - Slaktaren IN (73, taktiskt)
Trinnie UT - Brandy IN (77, taktiskt)
Buzzy UT - Tudor Jones IN (89, taktiskt)

Domare: Clive Penton
Publik: 8520

Pelle Nilsson2008-04-12 18:16:00
Author

Fler artiklar om Swansea