Swansea - Burnley 1-1
MacDonald fick bara spela en halvlek mot Burnley.

Resultatmässigt var denna match ganska lik den förra mot Derby: underläge 0-1 och sedan kvittering. I denna match gjordes 1-1 i sista minuten och Swansea fortsätter att vända underläge och plocka poäng i CCC. Till skillnad från senaste matchen bör Swansea idag vara relativt nöjda med en poäng.

Många har klagat på manager Martinez oförmåga att ändra spelsystem och trupp. Idag fick vi se några nya spelare på plan då Bessone var vänsterback och Orlandi/MacDonald spelade på yttermittfältet. Anmärkningsvärt var också att Scotland fick starta på bänken till förmån för Pintado. Detta kändes som ett uppfräschande val.

Swansea: De Vries, Williams, Monk, Bessone, Rangel, Bodde, Britton, Pratley (Gomez 61), Orlandi (Scotland 73), MacDonald (Gower 46), Pintado.
Ej använda: Tate, Brandy.

Burnley: Jensen, Alexander, Carlisle, Caldwell, Jordan, McDonald (Gudjonsson 46), Elliott, McCann, Anderson, Paterson (Blake 75), Thompson (Mahon 80).
Ej använda: Penny, Rodriguez.

Publik: 13,299
Domare: Andy Hall

Matchen i korthet

Första halvlek var jämn och egentligen förtjänade båda lagen något mål. Pratley och MacDonald var väldig offensiva och Swansea lade gasen i botten direkt. Förutom ett riktigt vasst skott från Pintado efter dryga halvtimmen var dock både hemma- och bortalaget svaga i sina avslut. Samspelet mellan Rangel och Macdonald på högerkanten fungerade fint och en del kombinationsarbete ledde fram till farligheter: precis innan vilan ledde just ett sådant samarbete fram till en fin cross till Orlandi som stod huserad i straffområdet. Avslutet var som sagt av svag karaktär.

I andra halvlek hade Gower ersatt MacDonald och den varnade McDonald i Burnley byttes ut mot Gudjonsson. Smart val av Burnleys manager du den sistnämnde gjorde mål (min 58) efter en period där Swansea verkligen hade tryckt på för ledning. Snopet, men lite typiskt för svanarna just nu. Genast satte manager Martinez in den mer offensive Gomez och plockade av Pratley. Senare kom också Scotland (min 73) in och Swansea övergick till 4-4-2. Swansea tog över spelet men det verkade inte bli mål denna eftermiddag ... förrän i matchens sista minut: efter kombinationer mellan Gower/Rangel fick högerbacken iväg en vacker cross som fann Bodde. Nick. Mål. En poäng räddad.