Hereford 0 - 2 Colchester
Alltid bäst

Hereford 0 - 2 Colchester

Enkel seger och Hereford åkte ur



En kort matchrapport från Edgar Street

Colchester åkte till Edgar Street för första gången sedan 1997 för en match mot Hereford. Den gången slutade det med förlust i ligan. Nu tolv år senare mötts man alltså igen.

Colchester gör några ändringar och det verkar som om manager Paul Lambert satt press på laget då det är flera spelare som inte har spelat så mycket under säsongen som får chansen idag. Verkar som ordern är. “Spela för nytt kontrakt med laget nästa säsong”. Efter förlusten mot Brighton i måndags sågade Lambert laget längs fotknölarna och även då var det en reservuppställning. Nu får flera av spelarna alltså en ny chans att bevisa sin plats i laget.

Dagens motståndare Hereford som ligger absolut sist ska ju inte bli några problem trots att Hereford vann höstmötet med 2-1 i Colchester.

Colchester tvingas avvara avstängde Dean Hammond och Clive Platt som lämnat återbud efter dödsfall i familjen. 


Bortamatch på Edgar Street i Hereford

Colchester öppnar matchen bäst och Mark Yeates har ett stolpskott efter bara en minut men bollen tar på fel sida av stolpen så tyvärr ingen drömstart för Colchester.

Colchesters press på Hereford är mycket stor och Mark Yeates har flera bra skott men tyvärr träffar inget av skotten mål så 0-0 står sig.

Den enda Hereford har i inledningen är några misslyckade inlägg som Dean Gerken enkelt plockar ner eller får inspark på.

Akanni-Sunday Wasiu är en av dom som spelar för fortsatt kontrakt med laget har några bra lägen i första halvleken men tyvärr går skotten över målet.

Colchesters utdelning på den stora pressen kommer i slutminuterna av den första halvleken. Colchester får en frispark i halvdåligt läge utanför straffområdet långt ner till vänster. Colchester fick en liknande mot Leeds borta i höstas som man gjorde mål på. Samma helg gjorde Christian Ronaldo ett exakt likadant mål och det målet hissades ju till skyarna då medias genomslagskraft är lite bättre i Premier League. Nu fick alltså Colchester ett nytt sådant läge och på nytt är det Mark Yeates som provar lyckan. Hereford som inte läst sin läxa låter sig luras av den dåliga vinkeln och Yeates drar in bollen i det första krysset. En mycket rättvis ledning för The U’s. 


Ännu ett frisparksmål från Mark Yeates känsliga högerdojja

Även 2-0 kommer innan halvtid och nu är det på ett självmål från Dean Beckwith som nickar in bollen efter ett inlägg från Mark Yeates.

Halvtidsledning med 2-0 som var i underkant.

Hereford som måste vinna matchen för att ha någon chans till sin mikroskåpiska chans för att överleva i League One måste alltså börja anfalla.

Trots att man måste vinna är Colchester alldeles för bra för hemmalaget Hereford som knappt kommer till några avslut överhuvudtaget medan Colchester jagar ett tredje mål.

Ju längre matchen går ju mer ger Hereford upp och Colchester spelar mest säkert och bevakar sin ledning.

I slutminuten släpper Colchester in ungdomsspelaren Sam Corcoran som nu gör debut för stora laget. Ännu en spelare som kommer fram från Colchesters ungdomslag.

Colchester vinner matchen med säkra 2-0 och det blir även klart att Hereford lämnar League One efter bara en säsong.

Colchester tar sin tionde bortaseger för säsongen och det är bara dom fyra topplagen som kan skryta med sånt facit. Tyvärr har The U’s elva förluster på hemmaplan och det är därför Colchester ligger i mitten och inte i toppen.

Nästa match för Colchester är nästa helg då serietvåan Peterborough kommer på besök till Colchester. The Posh har med två matcher kvar ett fyra poängs stort försprång till MK Dons som är nu enda hotet mot direktuppflyttning. Vinst för Posh och laget går upp för andra säsongen i rad. Hade det inte varit för suveräna Leicester hade tabelltoppen från förra årets League Two sett likadan ut i år fast i League One då MK Dons och Peterborough slogs om seriesegern innan man gick upp tillsammans med Hereford.


 Hereford        Colchester    
 Gulacsi      1  Dean Gerken    
 Gwynne   19  Alan Maybury   Ut 89 
 Beckwith      5  Chris Coyne 85   
 Gowling     12  Pat Baldwin    
 Taylor   Ut 46 32  Marc Tierney    
 Pugh   Ut 72' 11  Mark Yeates    
 O'Leary   Ut 72*   2  John White   Ut 84 
 Diagouraga     10  Kemal Izzet    
 Done     22  Simon Hackney   Ut 70
 Guinan 56   21  Ashley Vincent    
 Myrie-Williams     14  Akanni-Sunday Wasiu    
 Avbytare        Avbytare    
 Rose   In 46 16  Matt Heath   In 84 
 Smith   In 72'  20  Neal Trotman    
 Macleod     27  Anthony Wordsworth   In 70
 Jones   In 72*  34  Sam Corcoran   In 89 
 Veiga     23  Mark Cousins    

Hereford - Colchester 0-2
0-1 Mark Yeates (35:54), 0-2 Dean Beckwith (självmål) (42:10)

Publik: 2.100
Edgar Street, Hereford


 5  Skott  17
 2  Skott på mål  7
 5  Hörnor  7
 1  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 49  Bollinnehav  51

Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2009-04-18 18:39:00
Author

Fler artiklar om Colchester