Colchester 1 - 0 Oldham
United

Danny Batths mål sätter press på Leeds och Norwich

Colchester – Oldham

Ännu en viktig match för Colchester som möter Oldham hemma på Weston Homes Community Stadiums mycket dåliga gräsmatta. Colchester som i tisdags gick om Charlton och närmade sig Leeds i toppskicket av League One mot Oldham i botten av den samma. Colchester är bara tre poäng efter Leeds i jakten på den sista platsen som betyder direktuppflyttning.

Oldham som förra säsongen gick till kval har inte varit lika lyckosamma denna säsong då man nu nosar på nedflyttningen till League Two men än så länge är man på säker mark. Oldham är det lag som för tillfället har spelat i League One längst utan avbrott. Sedan 1999 har Oldham spelat på dagens nivå.

Colchester gör tre ändringar i laget då skador ställer till det. Magnus Okuonghae som varit en klippa i mittförsvaret saknas då han är skadad. Även Kayode Odejayi är skadad och finns inte med i truppen. Den tredje som saknas är John White men det är av familjära orsaker. Två spelare från försvaret saknas alltså vilket kan bli kostsamt. På plussidan ser vi att Kevin Lisbie är med i truppen igen efter några matchers frånvaro på grund av skada. Än mer trevligt är ju att Ashley Vincent återigen är med i truppen. Vincent har inte gjort en match för Colchester på fem månader då han skadade sig mot Swindon Town i september samtidigt som han gjorde mål.

Den norske spelaren Morten Knudsen finner vi på Colchesters bänk.

Det var länge osäkert om matchens skulle spelas idag då det regnat väldigt mycket de senaste dagarna men regn är ju vad en potatisåker behöver så dagens match var nog aldrig i fara.

Colchester spelar i sina vanliga randiga hemmatröjor och siktar på ännu en hemmaseger. Colchester är i det närmaste oslagbara på hemmaplan den här säsongen. Colchester har den här säsongen tagit full pott i tolv matcher femton.

Hemmamatch

16:00 Avspark
Colchester och John-Joe O’Toole har matchens första målchans efter bara 40 sekunder men skottet i bra läge blir allt annat än hårt.

Oldhams första chans har Chris Taylor som i mycket bra läge skjuter utanför.

Colchester har matchens bästa målchans då Steven Gillespie lurar offsidefällan när Clive Platt hittar fram med en perfekt bollen men Dean Brill i Oldhams mål låter sig inte luras och stöter undan bollen men returen hamnar hos Platt som dock skjuter utanför.

Gillespie
Steven Gillespie har den stora chansen i första halvlek

Oldham har sitt bästa läge hittills när Dean Furman hittar Jason Price med ett mycket fint inlägg men Price nick går i stolpen och returen tar Matt Heath hand om så fortfarande 0-0 och två mycket bra chanser på bara någon minut.

Jason Price fortsätter att oroa Colchesters försvar men den här gången är siktet alldeles för högt.

Matchen dör en aning efter den fina inledningen.

Oldham börjar ta över första halvlek men några chanser skapar man inte

Första halvleks sista chans går till Colchester som får en hörna. David Prutton hittar in till Matt Heath som tyvärr nickar över i bra läge.

16:47 Haltid

Första halvlek slutar 0-0 där matchen började bra men dog en aning på slutet. Colchesters klart bästa chans var ju när Steven Gillespie rinner igenom och borde ha gjort mål men Dean Brill i målet gör en bra räddning. Första halvleks bästa chans hade Oldham när Jason Price nickar i stolpen från nära håll.

De 22 spelare som började matchen får fortsatt förtroende.

17:02 Avspark för andra halvlek
Andra halvlek verkligen rivstartar med två mycket bra chanser för båda lagen efter bara någon minut. Det är Oldham som har den första då Jason Price som dock missar skottet och Colchester startar ett anfall i sin tur. Bollen hittar fram till David Prutton som med en perfekt passning hittar Clive Platt men Dean Brill gör en ny räddning i ett friläge för Colchester.

Clive Platt blir kapad av Reuben Hazell och Colchester får en frispark en meter utanför straffområdet. Ett mycket bra läge för Colchester. Frisparken tas hand om Anthony Wordsworth men tyvärr går bollen i muren som stod lite väl nära.

David Prutton och John-Joe O’Toole har ett bra samarbete på mittfället innan man spelar ut till Philip Ifil på högerkanten som med ett bra inlägg söker Clive Platt framför målet men Dean Brill gör ett bra ingripande.

Oldham har matchens bästa målchans igen då Dale Stephens hittar in till Pawel Abbott som tror han gjort 1-0 för Oldham men Ben Williams gör en helt otrolig räddning och fortfarande 0-0

Anthony Wordsworth skjuter ett skott utanför i bra läge.

Colchester får en frispark utanför straffområdet. David Prutton tar hand om frisparken men Danny Batth är lite för het inne i straffområdet då han försöker nå bollen och Oldham får frispark.

Matt Heath drar på sig en frispark precis utanför straffområdet och Oldham får en mycket bra chans att ta ledning. Dale Stephens skruvar bollen runt men Ben Williams räddar bollen.

Colchester tar ledningen.
Colchester får en hörna efter en timmes spel. David Prutton tar hand om hörna och han hittar unge mittbacken Danny Batth vid första stolpen och Batth gör sitt första mål för Colchester.

Danny Batth
Danny Batth nickar in 1-0

1-0 till Colchester som tar sig förbi Charlton igen i tabellen. Nu är det bara en poäng upp till Leeds på andra plats.

Colchester får en ny hörna minuten efter 1-0 men den här gången tar Dean Brill hand om bollen.

Oldham har flera bra chanser och Ben Williams är den spelare som håller kvar Colchester i ledningen då det är väldigt mycket Oldham för tillfället och Jason Price kommer nog att drömma mardrömmar om Williams i natt.

Colchester gör med en kvart kvar sitt första byte då Kevin Lisbie ersätter Steven Gillespie.

Oldham forsätter att pressa på men den här gången är det Marc Tierney som i sista stund räddar Ben Williams mål för påhälsning och Oldham får hörna. Hörnan blir resultatlös.

Colchester är nu på samma poäng som Leeds som ligger under med 1-0 hemma mot Brighton. Bara målskillnad som skiljer lagen åt.

Colchester lyckas tämja Oldhams forcering och med tio minuter kvar ser spelet ganska stabilt ut.

David Prutton försöker med ett långskott och Dean Brill i målet får se bollen smita utanför stolpen.

Oldham fortsätter att jaga en kvittering när Jason Price på nytt försöker och nu är Ben Williams utan chans då bollen ändrar riktning på målskytten Danny Batth som får se bollen gå i egen ribba och Colchester tar hand om returen genom Marc Tierney.

Colchester kom undan med blotta förskräckelsen.

17:50 Matchen slut

Colchester tar en mycket välbehövlig seger men Oldham var ju helt klart värda ett resultat men det är Colchester som är helgens stora vinnare då både Leeds och Norwich förlorade poäng. Leeds gjorde som vanligt mål djupt in på stopptid.

Colchesters nästa match är på tisdag då Brentford gästar Colchester. Brentford förlorade idag med 2-1 borta mot Walsall