Sporting - Manchester C
0 - 5

5-0 i första åttondelen
Segertåget rullar vidare

Spännande får det bli längre fram i turneringen. City vann första åttondelsfinalen mot Sporting med hela 5-0. Bernardo Silva gjorde två mål. Övriga målskyttar blev Raheem Sterling, Riyad Mahrez och Phil Foden.

Citys startelva:
Ederson
Stones, Dias, Laporte, Cancelo
De Bruyne, Rodri, Bernardo
Mahrez, Foden, Sterling

City tog omgående tag i taktpinnen och i den sjätte minuten rasslade det till i Sportings mål. Bernardo spelade snyggt snett-inåt-bakåt till Foden som sköt mot mål. Adan stod dock för en kvalificerad räddning men returen tog De Bruyne hand om i en misstänkt offsideposition. De Bruyne spelade snett-inåt-bakåt till Mahrez som sköt in bollen i mål varpå linjedomaren flaggade för offside. Ett par minuters VAR-granskning resulterade i att De Bruyne inte var offside så 1-0 till City blev det.

När det hade gått ungefär en kvart var det dags igen. Mahrez fina hörna flög fram till Rodri och en motståndare som gick upp i en duell. Bollen studsade sedermera fram till Bernardo som urläckert drog till på halvvolley ribba in och 2-0 var ett faktum.

Efter 30 spelade minuter kom även 3-0. Mahrez stod för ett fint inspel på högerkanten och spelade in bollen till Foden. Två Sporting-försvarare missade sina brytningar och Foden kunde retsamt enkelt peta in bollen i mål.

Precis innan halvtid kom 4-0. Sterling fick bollen i djupled på vänsterkanten och spelade bollen snett-inåt-bakåt till Bernardo, vars skott touchade på Inacio och gick in i mål. Inte långt därefter blåste domaren av för halvtid.

City fortsatte direkt efter halvtid på högsta växeln. De Bruyne stod för ett lysande inlägg som Bernardo nickade in i mål. Efter granskning dömde dock VAR bort det för offside. 5-0 kom senare istället. Bernardo spelade fram bollen till Sterling som stod för ett riktigt drömmål när han en bit utanför straffområdet sköt in bollen i bortre krysset.

Efter det började Guardiola byta. Under sista halvtimman byttes Foden, Stones, Rodri, Laporte och Bernardo ut mot Gundogan, Zinchenko, Fernandinho, Ake och Delap.

City stod för en lysande insats
En av tjusningarna med att se på fotboll är ju att uppleva spänningen. Det får vi dock vänta med till ett senare skede av turneringen. City gjorde processen kort med Sporting och i ärlighetens namn är det inga konstigheter att det aldrig blev någon spänning i det här dubbelmötet. En retur återstår i Manchester men det finns väl ingen vettig människa som tror att Sporting har någon möjlighet att vända på skutan då. Citys nästa match är på lördag då Tottenham står för motståndet.

+++ Bernardo Silva: strålande insats. Gjorde två mål och en assist.

++ Raheem Sterling: vilket drömmål! Gjorde utöver det en assist.

+ Riyad Mahrez: Stod för en riktigt stark start och blev belönad med ett mål och en assist.