Charlie Webster, vars kontrakt går ut till sommaren, har tagit stora kliv under hösten.

Blankt matchschema för utvecklingslaget och ett tunt A-lag har lett till att många spelare fått chansen av Potter under försäsongen i Abu Dhabi. För U-18 har seriespelet däremot rullat vidare och som vanligt blandas högt med lågt. Här är sammanfattningen av akademins vecka 48 och 49.

Chelsea U-18 vs West Ham U-18: 2-4

Derbyt och tillika toppmötet mot West Ham blev minst sagt fartfyllt. Laget från Östlondon toppar serien och har inlett med idel segrar.

I matchen var det dock laget från väst som startade starkast. 2-0 redan efter 14 minuter, mycket tydde på att den obesegrade sviten skulle brytas. Första målet dunkades in av Donnel McNeilly efter fint förarbete av Tudor Mendel Idowu och tvåan gjordes från straffpunkten av Leo Castledine.

En sådan inledning får många lag att vika ner sig men här visade West Ham varför de är ligaledare. Direkt efter målen började de äta sig in i matchen och det var nu bortalaget som dikterade vilkoren ute på planen. Chelseas målvakt Max Merrick, stod för en imponerande insats och var i hög utsträckning anledningen till att nollan var i takt när halvtidsvisslan ljöd.

I den andra halvleken dröjde det dock inte länge innan West Ham hade reducerat, och kvitterat, och tagit ledningen. Mellan den 59:e och 64:e minuten vällde målen in och plötsligt var bortalaget i förarsitsen. Trots försök till att hitta en utjämning var det istället The Irons som sprang in med ytterligare en boll på tilläggstid.

En tuff match mot ett utmärkt motstånd som är bättre än Chelsea för tillfället. En anledning till det kan vara att de har ett äldre och mer erfaret lag. Chelsea stod upp väl och visade prov på att de kan mäta sig med de allra bästa, tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången.

Aston Villa U-18 vs Chelsea U-18: 1-3

Efter två raka förluster var det hög tid för Ed Brands mannar att vända på trenden, men det blev allt annat än en enkel uppgift. Chelseas självförtroende var rejält sargat och det hade inte gått Villa-spelarna obemärkt förbi.

Hemmalaget, som huserar i botten av tabellen, tog direkt initiativet och kom gång på gång till farliga situationer. Chelsea å andra sidan hade ytterst svårt att ta sig till chanser och blev begränsade till skott utifrån. Föga förvånande ledde Villas övertag till att de så småningom tog ledningen. I den 44:e minuten tappades markeringen vid den bortre stolpen och bollen kunde enkelt stötas in bakom målvakten Teddy Curd.

1-1 styrdes in tidigt i den andra halvleken efter ett skott av Michael Golding men trots det lyckades inte Chelsea förändra matchbilden nämnvärt. Återigen var det Villa som fortsatte storma fram men den här gången utan att belönas. Närmast kom hemmalagets anfallare som prickade ribban.

Det skulle istället bli Chelsea som erövrade alla tre poäng. Ett slarvigt bolltapp gav de blå en chans att kontra och Tyrique George gjorde inga misstag. Några minuter senare fastställdes slutresultatet av inhoppande Louis Flower, även här i en sylvass omställning.

Ett rån kanske är en överdrift, men Chelsea känner nog att de fick med sig lite mer än vad de egentligen förtjänade. Bäst på plan i blått var mittfältaren Michael Golding som ständigt försökte luckra upp Villa-försvaret.

Övrigt:

• Ikväll är utvecklingslaget tillbaka för att slåss om en kvartsfinalplats i Papa Johns Trophy. Motståndet står Cheltenham Town FC för och matchen går av stapeln 20.00 svensk tid.
  • Spelare som var iväg med A-laget är tillgängliga för kvällens match och förväntas delta. Enligt Chelsea hemsida ingår där bland annat Omari Hutchinson, Charlie Webster och Josh Brooking.
  • Lewis Hall ryktas ha blivit en permanent del av A-laget men ingenting är ännu bekräftat.