Molineux Stadium, 2021-11-01 21:00

Wolves - Everton
2 - 1

Arsenal - Southampton

Under tisdagskvällen bjöds det till match i London där Arsenal välkomnade Southampton och det blev en spännande match.

Första tio minutrarna av matchen känns som ett rent ställningskrig, Arsenal försöker men Southampton stressar högt och vinner en hel del boll. Enda chansen värd att notera första tio är Ward-Prowses frispark som blev lite halvlurig men Cech hade bra koll på läget och det skulle visa sig att bägge målvakterna vaknat på rätt sida.
I elfte matchminuten tappar man markering och Sanchez tillåts slå en riktigt fin djupledsboll på Özil som tar ner bollen på ett fantastiskt sätt men tack och lov gör Forster en fin benparad. Fram till mitten av första halvlek så spelar bägge lagen helt okej ända fram till avgörande lägen där det slarvas en hel del.
Matchminut 21 bjöd på kvällens farligaste chans när Giroud skarvade en boll till Özil som avslutade direkt, alla var redo att skriva mål utom Forster som gjorde en makalös reflexräddning. Med tio minuter kvar av första hade Southampton en fin kombination framåt som dock höll på att rinna ut i sanden innan bollen kom tillbaks till Romeu som avlossade bössan med ett farligt skott som smekte ribbans övre kant.
Runt 40:e minuten skarvade Van Dijk ner en boll till Mané som nära på blev fri, störd i skottögonblicket och bollen gick utanför. Strax därefter tar sig Giroud till farligt nickläge men Fonté är väldigt följsam och avvärjer. En minut innan halvtid gör Campbell en fin löpning bakom Saints backlinje och det blir en rörig situation framför Forsters mål men ingen farlig chans.

Första halvlek slutar 0-0 och det tycker jag är rättvist sett till matchbilden

I början av andra halvlek får Giroud en chans som han placerar uppemot krysset men Forster är där och räddar, Nu var Arsenal på gång och litet senare så tog sig Özil bakom backlinjen och spelade snett innåt bakåt, där fanns dock ingen Arsenal-spelare. Femton minuter in i andra har Southampton ett fint anfall och får ett par skottlägen som dessvärre blockeras.
I 67:e minuten ska Saints försvarare rensa bollen men olyckligt nog går den till Walcott som blir fri med Forster, där gör han där en vass dubbelräddning.
Med ungefär tjugo minuter kvar blir kapten Fonté skadad och blöder från pannan och då väljer publiken illa nog att bua, inte snyggt. Samtidigt håller alla Saints supportrar andan när man ser Yoshida värma upp och man befarar byte. Dock reser sig vår kapten och fullföljer matchen.
Sista kvarten händer inget farligt åt nåt håll faktiskt, det mest intressanta är väl att Coquelin lyckas få gult efter bara en minut på plan.

Matchen slutar 0-0, ganska rättvist även om Arsenal skapade några fler chanser.

Arsenal spelar ju väldigt bra fotboll men det är inte särskilt lönsamt, iallafall inte mot Southampton. Özil var bra och borde kanske fått nån utdelning.
Southampton är ju otroligt starka från målvakt fram till de två defensiva mittfältarna där Arsenal oftast körde fast, framåt ser det tyvärr lite sämre ut.
I Southampton tycker jag att Forster i mål känns hur stabil som helst, Romeu var fantasisk på mitten idag trots att han mattades lite sista 20.
Ward-Prowse har ju en bra frisparksfot men den syns för sällan, är den så bra ska han kunna slå minst en bra hörna eller frispark på så många försök han hade idag.
Juanmi ser ut som ett litet barn när han spelar.
Long kom inte till sin rätt idag, är han ensam forward bör han hålla sig mer centralt för om han slår inlägget så är ju risken att det är tomt i mitten.

Arsenal
+++ Özil
++ Cech
+ Monreal

Southampton
+++ Forster
++ Romeu
+ Bertrand
 

Johan Gustafsson2016-02-02 23:24:00
Author

Fler artiklar om Southampton