2020-07-09 21:15

Aston Villa - Manchester U
0 - 3

Aston Villa 0 – 3 Manchester United

Efter en svag inledning på matchen växlade United upp och visade Aston Villa att de var numret för stort. En tveksam straff lär dominera eftersnacket men faktum är att gästerna hade förmodligen vunnit komfortabelt ändå.

Bournemouth: Reina; Konsa, Hause, Mings, Taylor; McGinn (Nakamba 59'), Luiz (Vassiliev 84'); El-Ghazi (Hourihane 59'), Grealish, Trezeguet; Samatta (Davis 59').

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka (Williams 66'), Lindelöf , Maguire, Shaw; Matic (McTominay 66’), Pogba; Rashford, Fernandes (Fred 71'), Greenwood (James 79’); Martial (Ighalo 79’).

Första halvlek:
Förvånande nog var det Aston Villa som inledde matchen piggast. De behöll bollen på ett bra sätt och tvingade United att försvara lågt. Grealish hade ett bra läge som han dock inte riktigt fick någon bra träff på. Gästerna såg lite trötta ut och var inte alls med i matchen fram till vattenpausen efter drygt 20 minuter. Därefter höjde de sig och det syntes direkt. I den 25:e matchminuten fick Greenwood tag på bollen och hittade Martial, fransmannen vände bort en försvarare och hittade Fernandes strax utanför straffområdet. Portuguisens förstatouch blev lite för lång men efter en touch med sulan gjordes han ner(?) av en försvarare. Händelsen skedde precis innanför straffområdet och domaren John Moss dömde straff.

Den mycket tveksamma straffen förvaltade sedan Fernandes på bästa sätt genom att skicka bollen lågt till vänster och Pepe Reina åt höger, 1–0 Manchester United. Målet gjorde att gästerna fick grepp om matchen och tog därefter över spelet allt mer och de skulle också utöka sin ledning innan paus. Efter en mycket fin aktion hittade Martial fram till Greenwood som relativt ohotad fick ta emot bollen knappt fem meter utanför straffområdet. Därifrån visste vi alla vad som skulle ske. Två touch till höger och pang, 2–0 precis innan paus. Mycket fint mål.

Andra halvlek:
Den andra halvleken inleddes som den första slutade. Manchester United i fullständig kontroll. Frågan var inte om de skulle utöka ledningen utan snarare om när det skulle ske. Svaret på den frågan kom i den 58:e matchminuten. Pogba fick stå omarkerad utanför straffområdet på en hörna och det såg Fernandes. Med en enkel passning från hörnflaggan hittade han fransmannen som med två tillslag la bollen tillrätta innan han lugnt och sansat skruvade in bollen till vänster om Pepe Reina. 3–0 Manchester United med drygt halvtimmen kvar att spela.

Därefter hade United flertalet chanser att utöka målskörden. Martial lyckades på något sätt undvika att göra mål när hans avslut först tog i ribban och sedan i stolpen, Rashford hade ett par lägen som inte resulterade i mål. Men för att vara ärlig var de sista 30 minuterna en transportsträcka. Ole Gunnar gjorde fem byten vilket gjorde att matchen tappade lite i tempo och trots bra chanser att utöka skrevs slutresultatet till 3–0 i Manchester Uniteds favör. Resultatet innebär att det nu bara är en poäng upp till Leicester och två poäng upp till Chelsea

Tankar:
Spelmässigt imponerande vi inte idag. Men ändå lyckas vi vinna med 3–0, vilket så klart är ett styrkebesked. Inledningen var för att vara ärlig horribel och det krävdes en vattenpaus för att spelarna skulle tagga igång. Därefter var det väl egentligen inte något snack. Nej, jag tycker inte att det är straff men nu blev det dömt så och därför lämnar vi det där. 2–0 målet precis innan paus avgör matchen och den andra halvleken blev en transportsträcka där de offensiva spelarna fick spela ut.

Imponerande att Fernandes fortsätter att producera poäng, sju mål och sex assist på tio Premier League matcher, makalöst. Väldigt kul att Pogba får göra mål igen, roligt att se honom njuta av fotbollen igen. Mason Greenwood är fantastisk, världens bästa tonåring och det är inte ens diskutabelt. Synd att Martial och Rashford inte får göra mål men deras insatser bådar gott och jag är säker på att de kommer att bidra med mål innan säsongen är slut. En hållen nolla är så klart också kul. Nu vänder vi blickarna mot Southampton på måndag. En vinst är ett måste i kampen om Champions League!