Lagbanner
Goodison Park, 2021-05-01 21:00

Everton - Aston Villa

Inför Everton – Aston Villa
Targetts fina säsong belönades i veckan med ett nytt kontrakt och en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge säkrades.

Inför Everton – Aston Villa

Lördag, matchdag och återigen en chans att knyta ihop säcken och ta tre poäng. Vi har alla förutsättningar att göra det om varje spelare följer vår matchplan och spelar så disciplinerat som bara Aston Villa anno 20/21 kan göra.

Lördagens motstånd är Everton som leds av Carlo Ancelotti. Och det han gjort med Everton är bra. De har blivit ett lag som på riktigt har gett sig in i fighten på champions leauge och de "större" lagen.
En kombination av ett par riktiga klassspelare, därav bland annat James Rodriguez och Calvert-Lewin och ett för övrigt hårt arbetande lag. Med i laget finns även vår svenska landslagsmålvakt Robin Olsen som gjort de bra vid de tillfällen han spelat. Och med lite mindre otur (skador, sjukdomar) så var det många såg han som nummer ett i Everton. Nåväl, ikväll tror jag att Pickford står i målet.

Matcherna mot Everton brukar ofta bli jämna och det tror jag även att denna matchen blir. Vi kommer från ett derby mot West Bromwich. En match där vi visade stor moral och vilja och det belönades med ett sent kvitteringsmål av Keinan Davis. Skönt och rättvist.

Ikväll tror jag att vi får se en 11:a där Cash kommer att kliva in på högerbacksplatsen efter sin avstängning. Vi kommer att behöva Cash på sitt bästa då han mest troligt kommer att ställas mot vindsnabbe Richarlison som ofta utgår från vänster. Utöver det kommer elvan att vara relativt intakt från förra veckans match. Har surrats en del om att Keinan Davis kommer att få starta sin första match för säsongen. Det vore såklart kul och bra timing med tanke på att han i ett par matcher varit poängräddare eller högst delaktig i att vi vunnit eller tagit poäng. Utöver det skulle Nakamba kunna ersätta Barkley om Dean Smith vill spela med två stycken sittande mittfältare mot ett för dagen starkare motstånd. Vi får se helt enkelt!

Jag sticker ut hakan och tror på en vinst ikväll. Vi kommer att ta med oss vår positiva andra halvlek senast samt radera de individuella misstag som senast straffade oss hårt.


       Min startelva ikväll

               Martinez
Cash - Konsa - Mings - Targett
     Luiz - Barkley - McGinn
    Traore - Watkins - El Ghazi

Matchtips: 1-2
Avspark: 21:00 (Viasat Premium, Viaplay)

Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak2021-05-01 11:21:27
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa