Liverpool - Aston Villa
3 - 0

Liverpool - Aston Villa 3-0
Emerys mannar föll tungt på Anfield idag.

Det fanns en god känsla inför matchen. Sen stod matchklockan på minut tre och Villa var i underläge. Ett tempofattigt och slarvigt Aston Villa förlorade på söndagen matchen mot Liverpool.

I minut tre får Liverpool hörna och bollen slås genom hela straffområdet och hittar Szobozlai som laddar, siktar och drämmer till bollen in i nätmaskorna till vänster om Martinez. Tidigt underläge satte prägel för den här matchen där Villa aldrig riktigt kom upp i nivå. Villa agerade slarvigt och naivt samtidigt som det är en helt annan fart på Liverpool som vinner i princip varje boll.

I den 17e minuten satte sig Diego Carlos ner för att få medicinsk hjälp. Carlos och läkarteamet signalerar för byte och Leon Bailey gör entré på Anfield. Det innebar en taktisk förändring då Cash gick ner som högerback, efter att ha inlett högre upp i banan, och Bailey placerades som högerytter. Hoppas nu att det inte är något allvarligt med Carlos då jag tycker han sett riktigt fin ut i inledningen av säsongen. Nyförvärvet Lenglet satt på bänken idag men fick vänta med att debutera i sin nya klubb – men med skada på Carlos dröjer det nog inte särskilt länge innan han gör sina första minuter i Villa-tröjan.

I den 22a minuten anfaller Liverpool på högerkanten och Salah hittar in till Nunez som träffar stolpen. Stolpträffen landar hos Matty Cash som oturligt och dråpligt lägger bollen i egen kasse. 2-0 till Liverpool var ett faktum.

Få ljusglimtar går att hitta från första halvlek men Diaby visade några gånger sin spets. Han tar bestämt tag i bollen och driver den upp i banan vilket resulterade i halvfarliga chanser men där Alisson Becker ändå behövde vara på tårna. Utöver det gör Aston Villa ett negativitets-hattrick i form av tidigt underläge, skada på Carlos och självmål av Cash som får summera den första halvleken.

I den andra halvleken får Villa en hörna där Cash är nära att göra 2–1 på nick men Liverpool-målvakten räddade. Strax därefter fällde Mohamed Salah ner ridån för Villa genom att göra 3–0 efter en skarv från Nunez på hörna.

Verkligheten knackade på dörren i Liverpool och vinstsviten är nu över. För att ta poäng mot topplagen krävs att samtliga spelare är påslagna och fokuserade – så var det inte idag. Martinez, Diaby och Luiz är de jag ger någorlunda godkänt. Det återstår också att se hur illa däran Carlos är. Känns typiskt att han skadar sig då han känts som den naturliga ersättaren efter att Mings skadade sig. Förhoppningsvis är det inget allvarligt och att bytet var en försiktighetsåtgärd. Emery har nu ett landslagsuppehåll på sig att analysera och reflektera denna match. Crystal Palace väntar den 16/9 och då går vi för tre poäng igen.

TV: Liverpool krossade Aston Villa på hemmaplan