Axel Tuanzebe på lån till Aston Villa

Axel Tuanzebe på lån till Aston Villa

Tuanzebe går på sitt tredje säsongslån för Birmingham klubben. Lånet kommer förhoppningsvis ge värdefullda minuter för den högt omtalade akademiprodukten.

Tuanzebe fick inte det lyftet under förra säsongen som han förmodligen hoppades på. Det blev istället många skador och få minuter för mittbacken. Lånet är det sjunde Manchester United gör inför årets säsong.

Akademiprodukten har varit i klubben länge och har varit kapten på varje nivå för Manchester United. Tuanzebe hade på sig kaptensbindeln för herrlaget i 2019 mot Rochdale i Caraboa cup.

Hittills har det blivit 37 gjorda matcher för Tuanzebe i Manchester United.

Nyhetspanelen gällande lånet består av Calle Carlsson och Sebastian Luuk.

Tror du att Tuanzebe är med i Solskjaers framtidsplaner?

Calle: 
Jag tror absolut Ole har sina förhoppningar om Tuanzebe. Om inte annat så tyder en utlåning inom PL på just det. Jag är absolut inte övertygad om att han kommer bli en startspelare för United i framtiden - å andra sidan tackar inte Ole nej till en framtida truppspelare som kan komma in och göra ett stabilt jobb. Att han dessutom är en av våra egna är ju bara ett stort plus.

Sebastian:
Efter Varane-värvningen och med tanke på antalet mittbackar i klubben för tillfället så ser väl Tuanzebes framtid i United ganska osäker ut på pappret. Dock tror (och tycker) jag att han absolut ska vara med och ingå i Uniteds framtida trupp. Han håller i mina ögon en högre och stabilare nivå än spelare som Phil Jones och Eric Bailly, samtidigt som han är hyfsat ung (född 1997). Dessutom är han en home-grown spelare vilket jag tror United värdesätter väldigt högt. Han har även visat att han kan spela ytterback och har i mina ögon en stor potential. Hoppas även Solskjaer ser den!


Är det rätt val av mittbacken att gå på lån till Aston Villa?

Calle:
Helt klart rätt val! Han har ju varit i Villa tidigare och fått speltid så varför inte liksom? De verkar ju dessutom satsa uppåt - Villa.

Sebastian:
Aston Villa har gjort ett sjukt intressant transferfönster denna sommar och visar att de är redo att ta nästa steg rent sportsligt. Spelare som Leon Bailey, Emi Buendía och Danny Ings ger verkligen en ny dimension i anfallet, trots tappet i Jack Grealish. Förra säsongen såg även backlinjen med Cash, Mings, Konsa och Targett + Martinez i kassen väldigt stabilt ut bitvis. De har ett spännande projekt på gång, och med tanke på att Tuanzebe vart på lån hos klubben tidigare tycker jag att det är rätt val att gå dit på lån.

Kommer det att bli ett lyckat lån? Varför eller varför inte?

Calle:
Axel är ju en habil mittback som tidigare har stoppat Mbappe i bakfickan så det är klart att man tror på det här. Får han bara förtroende ska det bli väldigt intressant att följa. Jag tror på ett 3 plus lån.

Sebastian:
Ett lån måste givetvis grundas i mycket speltid och den spelaren Tuanzebe kommer få konkurrera med är väl med största sannolikhet Aston Villas mittback Ezri Konsa. Och i duellen Tuanzebe-Konsa ser jag två väldigt lika engelska mittbackar till spelsättet; välskolade och hyfsat snabba. Det säkra kortet för Dean Smith är självklart att gå på Konsa, men om Tuanzebe får chansen och visar framfötterna tidigt finns såklart chans till en startplats. Och med tanke på att Tuanzebe väljer att gå på lån antar jag att han haft en bra dialog med Villa och förväntar sig mer speltid än han skulle fått i United.

Mardrömsscenariot vore ju att han aldrig riktigt spelar sig in i elvan och blir en rotationsspelare även i Villa. Dock har Tuanzebe som sagt varit på lån hos klubben tidigare och känner tränaren, vilket talar för att detta inte blir ett totalfiasko och en säsong på Villa Parks avbytarbänk.

Eric Länje2021-08-09 14:40:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham