Stansfield briljerar inför Brady och Beckham
Tom Brady och David Bechham fanns på plats för att supporta Birmingham City.

Birmingham besegrar tidigare obesegrade Wrexham med 3-1 hemma i säsongens mest omtalade League One-match tack vare två mål från Jay Stansfield och ett suveränt skott från Tomoki Iwata.

Birmingham Citys match mot Wrexham, vilka båda har amerikanska ägare, har varit en stort omtalad match trots att båda lagen spelar i den engelska ligans tredje division, dvs League One. Men Wales-laget Wrexham har börjat bra där och det har även Birmingham gjort.

Att det blivit så mycket uppmärksamhet kring den här matchen beror på att Wrexham har Hollywood-stjärnorna Ryan Reynolds och Rob McElhenney som ägare, vilka fört laget till uppflyttning två säsonger i rad, och Blues har sjufaldige Super Bowl-vinnaren Tom Brady som delägare. Ännu bättre blev det när det visade sig att Englands tidigare superstjärna David Beckham gjorde entré tillsammans med Brady.

Matchen startade i snabbt tempo och Wrexham fick den inledning de ville ha när Jack Marriott kunde utnyttja ett misstag av Blues’ målvakt Bailey Peacock-Farrell efter bara några minuter och göra 1-0. Men Blues tog sedan över matchen och rekordköpet Jay Stansfield kunde kvittera i 22:a minuten när Alfie May skjutit ett skott som Wrexhams målvakt Arthur Okonkwo gav en retur på.

Stansfield såg i början av andra halvlek sedan till att lyfta St Andrew’s och ge Birmingham ledningen med 2-1 efter att ha snyggt slagit in en boll efter en cross från Alex Cochrane som David Beckham inte kunde ha gjort bättre.

Birmingham spelade sedan stabilt och bra och förvärvet från Celtic, den japanske mittfältaren Tomoki Iwata, fick chansen i 59:e minuten och slog till en riktig rökare som tog i ena stolpen men gick sedan in i mål. 3-1 och matchen kändes avgjord.

Det blev en del incidenter mot slutet av matchen vilka innebar att Blues’ lagkapten Krystian Bielik drog på sig sitt andra gula kort och fick ett rött. Så vi får klara oss utan honom i nästa match mot Rotherham.

Blues är nu uppe på andra plats i League One, efter Wrexham men med en match mindre spelad.