Sju segrar i rad – för första gången på 78 år!
Birmingham City har haft många tillfällen att jubla under inledningen av denna säsong.

Sju segrar i rad – för första gången på 78 år!

Birmingham City har nu vunnit sju matcher i rad för första gången sedan 1946! Och klubben är ett av bara fyra lag i de engelska fyra första divisionerna som inte förlorat.

Det var dystra miner hos Birminghams supportrar när vi åkte ur Championship ner till League One. Senast vi var i den engelska fotbollens tredje division var 1995. Men ägarna med Tom Wagner i spetsen har, tillsammans med sportchefen Craig Gardner och rekryteringsteamet, sett till att vi fått ett lag som inte bara är ett av de bästa i League One utan också ett lag som kan vara med och fightas i Championships övre halva om vi skulle gå upp denna säsong.

Det har resulterat i att Birminghams supportrar nu känner sig oerhört nöjda och glada över den spelkvalitet som klubben levererar match efter match, vilket också har visat sig i publiksiffrorna på St Andrew’s @ Knighthead Park, där vi har nästan utsålda hus hela tiden.

Man skulle kunna säga att Birminghams nedflyttning var det bästa som kunde ha hänt klubben. Vi kunde säga adjö till en rad spelare som i många år haft höga löner men, åtminstone för en del av dem, inte levererat. I stället kunde vi ta in en rad hungriga unga spelare som övertygades av det som i klubben kallas Projektet och går ut på att vi ska tillbaka till Premier League inom de närmaste åren.

Det började med en oavgjord match mot Reading, men sedan dess har Birmingham vunnit sju matcher i rad, vilket inte hänt på 78 år. Och vi har mött flera av de lag som innan säsongen tippades som kandidater för uppflyttning, som t ex Wrexham, Rotherham, Peterborough, och nu senast Huddersfield, där Alfie May gjorde matchens enda mål men där Birmingham dominerade matchen.

De flesta matcher har börjat med att motståndarlaget har varit väldigt alerta i de första 15-20 minuterna och Birmingham har också hamnat i underläge i flera av matcherna men lyckats vända till seger och mot slutet av matcherna haft ett övertygande passningsspel och då skapat många chanser.

Vi är ett av bara fyra lag i den engelska ligans fyra högsta divisioner som ännu inte förlorat en match – de andra är Manchester City, Arsenal i Premier League och Sheffield United i Championship. Och vi leder League One med fem poäng trots en match färre spelad.

Det kan bli en väldigt rolig säsong, men det finns ju naturligtvis en möjlighet att vi hamnar i en svacka. Chanserna är dock goda att det inte händer eftersom vi har i princip två fullgoda spelare på varje position i laget.

Ryan Allsop fick chansen i mål mot Terriers efter att Bailey Peacock-Farrell svarat för en del målvaktsgrodor under de tidigare matcherna, och Allsop gjorde det bra, även om han inte behövde jobba så mycket. Mittfältarna Paik Seung-ho och Tomoki Iwata är helt suveräna just nu, liksom mittbackarna Christoph Klarer och Krystian Bielik, samt förstås anfallaren Jay Stansfield som osjälviskt passade till Alfie May för segermålet.

Nästa match spelas borta på The Valley i London mot Charlton Athletic, ett annat av de tippade topplagen denna säsong.

KRO
 

Jan Hökerberg2024-10-02 14:11:00
Author

Fler artiklar om Birmingham