Lagbanner
Vem tar över efter Tony Mowbray?
Hoppas vi får se dig igen i vår klubb, Tony Mowbray!

Vem tar över efter Tony Mowbray?

Före detta tränare i Chelsea, Sheffield United, Hull, Norwich, Sunderland och Leeds nämns som tänkbara efterträdare.

Tony Mowbray hann bara göra åtta matcher för Birmingham City innan läkarna meddelade att han hade ett akut medicinskt problem som måste tas om hand omedelbart. Han ledde laget till fyra segrar, alltså en vinstprocent på 50%. Det som såg ut som hade kunnat bli en lösning på Birmingham Citys stora problem med att alltid hamna i slutet av Championship-tabellen, efter att vi vunnit Ligacupen men samtidigt åkt ur Premier League år 2011, slutade nu med att ingen av efterträdarna Mark Venus eller Gary Rowett kunde rädda Birmingham kvar i Englands andra division.

Denna vecka har Tony Mowbray meddelat att han träder tillbaka eftersom han inser att hans kondition inte medger att han kan ta det ansvar som behövs för att leda Birmingham City tillbaka till Championship från League One.

Birmingham-redaktionen önskar den genomsympatiske Tony all förbättring!

Samtidigt måste ägarna nu ta tag i på allvar vem som ska leda Birmingham City och försöka ta upp klubben direkt tillbaka till Championship.
Alla tittar på Kieran McKenna som gjorde ett fantastiskt jobb med Ipswich som gick direkt från League One till Premier League gångna säsong. McKenna kom från Manchester Uniteds akademi och första säsongen med Ipswich slutade med en 11:e plats, men sedan kom framgångarna.

Ägarna är nog dock otåliga och kommer förmodligen inte att välja en ung lovande manager som kan göra liknande vad McKenna gjort. I stället vill de ha en manager som har på sitt CV flera promoveringar till Championship.

De som tickar bäst och som jag tror klubben diskuterar med är i första hand två managers:
Alex Neil – före detta Norwich, Preston, Sunderland och Stoke manager som lett flera av dessa lag till uppflyttning.
Paul Heckingbottom – hade en lång spelarkarriär och har gjort sin tränarkarriär hos klubbar som Barnsley, Leeds, Hibernian och Sheffield United som han lyckades få upp till Premier League.

Men det finns outsiders:
Liam Rosenior – som sparkades av Hull trots att laget låg högt upp i Championship. Han var sidekick till Rooney i Derby och många menar att det var han som gjorde jobbet. Men kan han välja att gå ner en division?
Frank Lampard – den före detta Chelsea- och Englands-stjärnan har som manager tagit hand om Derby. Chelsea och Everton med lite blandade resultat. Men ägarna kanske funderar på om Lampard kan bli det som inte Rooney kunde åstadkomma och samtidigt ge mycket publicitet till Blues.
Gary Rowett – gjorde ett hyggligt jobb när han fick ta över Blues i slutet av säsongen, men de dåliga resultaten mot Huddersfield och Rotherham gjorde inte ägarna lyckliga.

KRO
 

Jan Hökerberg2024-05-24 16:00:42
Author

Fler artiklar om Birmingham