Selhurst Park, 2021-02-28 13:00

Crystal Palace - Fulham

Bra läge att möta Palace

Bra läge att möta Palace

Ett Fulham med nyvunnet hopp tar sig an Crystal Palace i söndagens lunchmöte. Motståndarna kommer till spel utan flera viktiga spelare, men under Roy Hodgson brukar Palace vinna mot Fulham.

De tre senaste mötena mellan lagen har slutat med seger för Palace. Laget har gjort två mål per match medan Fulham endast hittat nät senaste lagen möttes. Roy Hodgsons stabila defensiv har fungerat bra mot Fulham, det går att konstatera. Inför det här mötet finns däremot all anledning för Fulhamsupportrarna att hoppas på en första tävlingsseger mot Palace sedan 4-1 vinsten på Selhurst Park 2013. 

Fulham har fin form och har bara släppt in nio mål på de senaste tio matcherna medan Palace har släppt in hela 15. På bortaplan har “The Cottagers” spelat upp sig och har sex raka matcher utan förlust. Roy Hodgsons lag är relativt ojämna på hemmaplan med fyra vinster, tre oavgjorda och fem förluster. 

Skadeläget
Scott Parker har fått tillbaka Mitrovic från covid-19 sjukdom och både Tom Cairney och Terence Kongolo närmar sig en comeback, men den lär dröja ytterligare. Truppen har fått en veckas vila efter mötet med Sheffield och jag skulle inte bli förvånad och Parker ställer upp med mer eller mindre samma startelva som mot Sheffield. 

Crystal Palace har i sin tur flera spelare borta. Framförallt ska Wilfried Zaha nämnas. Lagets största stjärna, som stod för ett mål och en assist, under höstmötet på Craven Cottage. Zaha, Jeffrey Schlupp och Connor Wickham har alla börjat träna lättare med laget, men det är inte sannolikt att någon spelar mot Fulham. 

När den här texten skrivs har Newcastle ännu inte spelat mot Wolves. Självklart håller vi både en och två tummar för portugiserna. Gärna även någon kompis tumme om det går. Oavsett hur det går för Newcastle behöver Fulham varenda poäng man kan få tag i. Crystal Palace borta är ingen enkel seger, men givet deras skadesituation och Fulhams form får det ändå ses som en av de bättre poängchanserna vi har framöver. 

Låt hoppet om nytt kontrakt fortsätta leva!
 

Felix Jörnénfelix.jornen@gmail.com@FJornen2021-02-27 17:30:00
Author

Fler artiklar om Fulham