Brighton & Hove Albion 0–3 Manchester United

Två lag med positiv form tog sig an varandra på Falmer Stadium. Men någon jämn tillställning blev det inte då United kontrollerade matchen från start till slut och tog andra raka 3–0 segern i Premier League.

Brighton: Ryan; Montoya, Duffy, Dunk (81 Bernardo), Burn; Lamptey (`46 Trossard), Pröpper (`46 Maupay), Stephens, Bissouma; Mac Allister (`81 Mooy), Connolly (`87 March)

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (`64 Williams); Pogba (`64 McTominay), Matic; Greenwood, Fernandes (`64 Pereira), Rashford (`78 James); Martial (`78 Ighalo)

Första Halvlek:
Manchester United dominerade från start och rullade runt för att hitta lägen medan Brighton backade hem och satsade på kontringar. Efter 12 minuter kom den första stora chansen när Pogba la upp den lite utanför straffområdet till Fernandes som bredsidade bollen i stolpen. United såg betydligt vassare ut och bara tre minuter efter fick man utdelning av bollinnehavet. Greenwood tog emot en passning från Wan-Bissaka och satte full fart mot straffområdet. Efter några överstegsfinter placerade talangen in bollen i första stolpen och gjorde därmed sitt sjätte mål för säsongen.

United fortsätter dominera matchbilden efter målet och cirka 15 minuter senare var det dags för revansch för Fernandes. Situationen är nästan identisk det läge han sköt i stolpen då Pogba återigen serverar upp bollen och denna gång är träffen inte lika ren men Ryan blir ställd i målet och 2–0 är ett faktum. Misstänkt offside på Shaw i upprinnelsen men målet står kvar. Brighton försöker gå för en reducering resten av halvleken men lyckas inte skapa något av värde och resultatet är 2–0 till United i halvtid.

Andra Halvlek:
Hemmalaget kommer ut med mer energi och fart i andra halvlek, medvetna att de måste göra mål för att få liv i matchen. Men fem minuter in utökar istället United sin ledning efter en mycket vacker kontring. Matic smeker ut bollen till Greenwood som har mycket yta att gå på efter att Brighton flyttat upp. Greenwood tar med sig bollen och kollar upp innan han lyfter in den till Fernandes som sätter 3–0 med ett fint avslut på volley. Matchen känns nu ganska död och Brighton blir allt mer desperata ett mål.

Inhopparen Trossard har några lägen och Mac Allister testar De Gea men det är aldrig riktigt nära en reducering. Båda lagen använder alla sina fem byten, Brighton för att jaga ett mål och United för att vila sina stjärnor och endast hålla undan ledningen. McTominay är relativt nära att göra ett mål på volley även han men utöver det händer det inget mer och Solskjaers mannar åker hem med tre poäng efter en ny väl genomförd match.

Resultat: 0-3 (0-2)
Målskyttar: Greenwood, Fernandes x2
Bäst i United: Fernandes

Mina tankar:
Det är otroligt kul att se United spela just nu och det är svårt att hitta något negativt i dagens match. Väldigt många spelare bjuder på bra prestationer och laget ser stabilt ut rakt igenom. Fernandes gör två mål och visar hög klass, Pogba gör en ny bra insats, Greenwood ser ut som nästa superstjärna och till och med Matic gör en fantastisk insats idag. Även försvaret och lite formsvaga De Gea gör sitt jobb på ett bra sätt och det är skönt att se att man äntligen kan kontrollera matcher mot de lite svagare lagen. Jag ser mycket fram emot avslutningen av årets säsong och det är nästan så man börjar se ljust på framtiden i detta lag för just nu ser allting väldigt positivt ut. Startelvan är klockren, på bänken finns spelare som kan göra ett bra jobb och med någon pusselbit till kan detta bli något riktigt bra. Nästa match är på lördag mot Bournemouth och det skall bli kul att se om man kan försätta prestera på detta sätt.