Lagbanner
CL-laget Brighton släpper Graham Potter - snart klar för tabellsexan Chelsea?
Graham Potter lämnar världsfotbollen för ett nytt Östersund?

CL-laget Brighton släpper Graham Potter - snart klar för tabellsexan Chelsea?

En resa fem timmar norrut men två tabellplatser söderut i hamn?

Visst har inledningen bjudit på poängtapp här och var.
Målskyttet har svajat - senast mot Leicester fick fiskmåsarna nöja sig med fem, vinstsiffrorna på Old Trafford skrevs till 1-2 och vad säger egentligen att Graham Potter skulle lyckas vända vår negativa trend?
Många har buktat under kravställningen som är Brighton & Hove Albion. Chris Houghton fick lämna för tre år sedan. In kom denne relativt färske svenskbekanting efter en tid i ett krisande Swansea som inte erbjöd de möjligheter en tränare av Grahams kaliber kanske gjort sig förtjänt av. 

Danny Welbeck gick som bekant i början av sommaren kraftigt ut med dementin då det började ryktas om att Todd Boehly skulle ha ställt in siktet på sin första prestige-värvning till sitt nya Chelsea: Brighton & Hove Albion erbjöd de största möjligheterna till titlar, speltiden torde i konkurrens med Neal Maupay och Leandro Trossard vara hotad men Dannys ambition med sin fotboll tog beslutet åt honom, och med facit i hand kan väl ingen säga att det blev fel.
Osämjan Tuchel och Boehly emellan sägs ha gällt Cristiano Ronaldos vara eller icke-vara i Chelsea. Boehly ska ha önskat en monstervärvning som statement of intent, Tuchel ska ha motsatt sig värvningen med hänvisning till vad det skulle göra för truppsammanhållningen, så när man först fått nej av Brighton, sedan Manchester United, föll tredjehandsvalet alltså på Manchester Citys något utfasade Raheem Sterling

Skillnaden ägarna Todd Boehly och Tony Bloom emellan illustreras kanske bäst genom grafiken nedan - 3,2 miljarder svenska kronor skiljer alltså satsningarna åt. Sökandet med lampa och lykta efter stjärnanfallaren Chelsea-lyste som bekant först på Timo Werner, därefter Romelu Lukaku, och om den väntade affären Alexis Mac Allister nu oväntat går igenom efter transferfönstrets stängningsdags lär vi behöva lägga till en nolla i kolumnen.



Svenske hjälptränaren Björn Hamberg ryktas följa med till London, om rapporterna ska betros så kommer det nya tränarteamet vara på plats redan till stadsderbyt mot Fulham på lördag. Luciano Spalletti kreddade Björn personligen efter 4-1 vinsten mot Liverpool igår kväll, Brightons ramverk hade inspirerat Luciano under träningsveckan som gått och den som såg K. Kvaratskhelia flyga fram igår på Diego Armando Maradona Stadium såg en Hemköps-Leandro Trossard. 

Det återstår att se vad Brightons svar nu blir.
Graham Potter var omtyckt, hans resultat (13 poäng av 18) under säsongen har inte varit märkvärdigt undermåliga, men detta är naturligtvis Brighton & Hove Albion vi pratar om. Mauricio Pochettino och Zinedine Zidande går exempelvis båda utan jobb, jag konstaterar med visst vemod att ingen dementerat nån kontakt med klubben då ingen av herrarna känns som The Brighton-way. 
Marc Cucurella är en annan som inte uttalat sig, vilket naturligtvis ska ses i sken av att han gjorde just resan sydkust - London tidigare i somras i tron om att komma närmre Premier League-titeln. 

Uttalar sig gör emellertid vi på Brighon-redaktionen: Vi vill trots allt rikta ett stort tack till Graham, Björn och övriga under det som varit ett par omvälvande stabila år i Hoves historia. Klubbens beslut är trist men icke-klandervärdigt; den är som bekant en resultatsbaserad bransch, fotbollen. Måhända var Brighton en havsflygning för nära solen - kanske lossnade i nån mån limmet under era fiskmåsvingar - och möjligen är det så att kraschlandningen i det blåa där nedanför är precis vad er gemensamma karriär just nu behöver. 

Lycka till, på återseende.
Hove, Actually

Sebastian Månssontjulahejjj@hotmail.com2022-09-08 10:47:00
Author

Fler artiklar om Brighton