Lagbanner
Enock Mwepu avslutar karriären
Enoch Mwepu tvingad att avsluta karriären på grund av ett hjärtproblem.

Enock Mwepu avslutar karriären

Inte nog med att Brighton förlorade lördagens viktiga match mot Tottenham, nu kommer det chockerande beskedet att Enoch Mwepu tvingas att omedelbart sluta spela fotboll, bara 24 år gammal.

Under landslagsuppehållet flög Mwepu ut till Mali för att leda sitt Zambia, men i stället för att spela fotboll fick han tillbringa fyra dagar på sjukhus. Efter hemkomsten till Brighton utfördes ytterligare tester och slutsatsen efter dessa var att han lider av en ärftlig hjärtsjukdom som kan förvärras av sport på elitnivå. Mwepu tog därför det säkerligen svåra beslutet att avsluta sin karriär som spelare, men säger samtidigt i ett uttalande att han hoppas kunna vara kvar inom sporten i någon kapacitet.

Det är naturligtvis ett oerhört tråkigt besked för Brighton som förlorar en av sina viktiga mittfältskuggar, men framför allt för Mwepu själv som tvingas avstå från det han allra helst vill göra; den intervju han gav inför säsongen gav åtminstone mig ett intryck av en person som trivdes med sitt liv som fotbollsspelare.

Mwepu kommer kanske främst att bli ihågkommen för sina två viktiga mål, mot Liverpool och Arsenal förra säsongen, men vi hoppas att han finner en ny roll inom fotbollen, och att han kommer att trivas lika bra med den.

bosjo2022-10-10 12:50:00
Author

Fler artiklar om Brighton