Lagbanner
Inför: Leicester - Brighton
Brightons mittförsvar hoppas på en bättre lördag när man åker till Leicester

Inför: Leicester - Brighton

Två lag som är sugna att revanscherna sig efter varsitt nederlag i premiäromgången ställs mot varandra i eftermiddag på King Power Stadium i Leicester. Brighton är ute efter att ta sin första poäng i Premier League. Kan Fiskmåsarna lyckas med denna historiska bedrift idag?

Inför:
Efter en förlust mot Manchester City hemma i Brighton första match i Premier League någonsin så reser Brighton till de forna mästerna Leciester, i hopp om att plocka hem sin första poäng någonsin i Premier League.
Nerverna från premiären är nu ur vägen och ett lite mer mänskligare motstånd stundar denna lördag. Brighton lyckades med att göra livet svårt stundtals för City. Man stod väldigt lågt ned och kompakt, det tog dryga timmen för City att spräcka nollan genom Sergio Aguero.
Målet föranleddes av ett bolltapp från Dale Stephens på mittplan. Något som City utnyttjade väl genom en rättvänd De Bruyne som hitade Aguero som tredjespelare genom ett vägspel med David Silva. 0-2 nickade Lewis Dunk något snöpligt in i eget mål efter att han gick upp i en nickduell med gästernas Gabriel Jesus.

Leicester hade också en tuff uppgift i sin premiär. The Foxes åkte till London och Emirates för att ta sig an Arsenal, i vad som var den stora premiären av säsongen 2017/2018. Fyrverkerierna lät sig inte vänta. Nyförvärvet Lacazette behövde endast två minuter på sig innan han nickade in 1-0 till Arsenal. Matchen blev en svängig historia efter att Leciester lyckades kvittera samt att göra både 1-2 och 2-3, både ledningsmålen gjordes av Jamie Vardy, innan Arsenal med två sena mål tog med sig alla poäng från den underhållande premiären.

Sedan Craig Shakespeare tog över laget efter guldtränaren Ranieri så fick laget tillbaka lite av det som gjorde dem till mästare för dryga två säsonger sedan. Det raka spelet kom tillbaka i större utsträckning och intensiteten var tillbaka. Shakespeare lyckades vinna sina tre första matcher som huvudansvarig. Efter det har resultaten såklart stagnerat lite men Leicester håller en jämn nivå och är svårspelade med många olika faktorer som kan hota motståndaren. Framförallt farten där uppe med Vardy, Okazaki och nya Iheanacho så finns det ett ständigt hot mot sina motståndares bakyta, detta kan straffa mittförsvaret i Brighton som inte har sin styrka i det spelet. 
Båda lagen har också sina styrkor när det kommer till fasta situationer. Brighton är särsklit starka på defensiva fasta och Leicester i det offensiva, med fina servar från Fuchs. Det ska bli intressant att se vem som går vinnande ur denna match i matchen i eftermiddag.




Trolig startelva: Brighton

                 Ryan
Bruno, Dunk, Duffy, Suttner
Knockaert, Stephens, Pröpper, Skalak
            Murray, Hemed 


 
Brown, Kayal och Baldock saknas pga av skador.



Trolig startelva: Leicester 
               
                Schmeichel
Simpson, Morgan, Maguire, Fuchs
Mahrez, Ndidi, James, Albrighton
        Vardy, Okazaki


Nyförvärvet från Iborra från Sevilla saknas i hemmalaget. Drinkwater, Huth och Iheanacho är frågetecken.




Stryktipset: Matchen är med på lördagens kupong som match 3
Svenska folket: 1: 72% X:17% 2:11%
Spelvärdet ligger helt klart på Brighton och kanske är en helt klart överkomligare uppgift än den som var förra helgen.
Leicester såg giftiga ut mot Arsenal stundtals och effektiva när de väl kom fram. Jag kommer gardera ettan med kryss här



Plats: King Power Stadium, Leciester 
Avspark: 16:00, lördag 19/8
Matchen kan följas via Brightons konto på Twitter: OfficialBHAFC
Alternativt på Brightons hemsida: www.seagulls.co.uk
Samt i efterhand på Viaplay eller på Viasat Sport klockan 20:30

  
C’mon you, Seagulls!

Erik Holm-Andersson@Erik91Andersson2017-08-19 12:21:00
Author

Fler artiklar om Brighton