Lagbanner
Fokus på säsongsinledningen: Brighton

Fokus på säsongsinledningen: Brighton

SvenskaFans tar tempen på Premier League-klubbarnas säsongsinledningar. Näst på tur är Brighton & Hove Albion FC.

Bo Sjögren - Brighton-redaktionen

Vad har du att säga om ditt lags säsongsinledning?


Starten har väl varit ungefär som jag hoppats, både spel- och poängmässigt, även om jag kanske trott mer på Newcastle än West Ham. Vi har i alla fall lyckats undvika bananskalen från Luton och Wolverhampton, och tre poäng från matcherna med West Ham och Newcastle hade jag tagit på förhand. Och spelet ser ut ungefär som förra året.

Vad har varit den största snackisen i klubben några matcher in i säsongen?

Utanför planen är det naturligtvis Caicedos vara eller inte vara (i klubben) som engagerat fansen, men också lånet av Ansu Fati från Barcelona; på planen är det Mitomas slalom (eller störtlopp?) genom Wolves-försvaret och Fergusons hattrick mot Newcastle som det pratas om.



Vad har överraskat mest ur positiv och negativ bemärkelse?

Jag tycker inte det har varit så många överraskningar åt någondera hållet. Positivt är naturligtvis att vi fortsätter spela ”deZerbi-boll”, och att motståndarna har svårt att hitta motmedel mot det (utom att spela 1-0-9, som mot West Ham, men det räknar jag inte - den taktiken kan man ju spela mot alla spelsystem). Negativt är att Julio Enciso fick en allvarlig skada, och blir borta åtminstone ett halvår.

Hur har nyförvärven acklimatiserat sig?

Det är lite väl tidigt att yttra sig om den saken, framför allt har de inte fått så mycket speltid än (Ansu Fatis övergång blev, till exempel, klar så sent att han inte kunde spela mot Newcastle, och Julio Igor har inte heller debuterat). Men det vi sett av Verbruggen (en svettig räddning mot Newcastle), Adingra (ett påpassligt mål mot Luton), Pedro (en säker straff mot Luton) och Milner (hårt jobb som vikarierande högerback) är lovande, och när de fått lite tid på sig kommer de säkert att smälta in i lagbygget.

Är det något som behöver förändras i laget efter landslagsuppehållet?

Bara småsaker i så fall; personligen tycker jag försvaret vid motståndarkontringar kunde bli bättre - West Hams andra mål, till exempel, kändes inte helt nödvändigt att släppa in.

TV: West Ham upp i serieledning efter seger mot Brighton
 

SvenskaFans2023-09-11 15:30:00

Fler artiklar om Brighton