Lagbanner
Powell lämnar Brighton
En comeback för Chris Hughton, kanske?

Powell lämnar Brighton

Dagen efter den tråkiga matchen mot Tottenham meddelar damlagets manager, Hope Powell, att hon lämnar sin post för att låta någon annan ta över jobbet att föra Brighton till nästa nivå.

Hope Powell kom till Brighton för fem år sedan med uppgift att ta damlaget till Women's Super League, något som hon lyckades med redan under första säsongen. De fyra senaste åren har laget varit ett stabilt mittenlag med en sjätteplacering som bästa placering. Powell har också haft stor del i den utbyggnad i klubbens träningsanläggning som stod färdig under förra säsongen och som ska ge damerna samma moderna faciliteter som herrarna. Under förra årets dam-EM använde det norska landslaget anläggningen, vilket ledde till att Elisabeth Terland skrev på för klubben under sommaren.

Den korta notisen på klubbens hemsida innehåller inte den kända formeln om en »ömsesidig överenskommelse», vilket jag tolkar som att detta är Powells eget beslut. På BBC:s hemsida menar Emma Sanders att Powell varit besviken på klubbens oförmåga under sommaren att värva spelare som kan ersätta de rutinerade nyckelpersoner som försvunnit, och det, tillsammans med några skador, har gjort truppen ganska tunn och orutinerad; de två svenskorna Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme tillhör de mer erfarna i laget. Med den infrastruktur som är på plats borde det emellertid inte vara svårt att finna goda kandidater till managerposten.

bosjo2022-10-31 21:00:00
Author

Fler artiklar om Brighton