Casemiro klar för Manchester United
Manchester United och Real Madrid har kommit överens om en värvning av Casemiro

Casemiro klar för Manchester United

Efter att troligtvis misslyckats med att värva Frenkie De Jong, var United tvungna att hitta en annan lösning. Man agerade snabbt och lösningen blev Casemiro från Real Madrid.

Brassen har varit en av de bästa i världen på sin position de senaste åren och har en meritlista som styrker detta. Under sin sejour i Real Madrid har den defensiva mittfältaren vunnit 5 Champions League, 3 La Liga, 1 spanska cupen, 3 spanska supercupen och 3 Uefa supercup titlar. Han har tillsammans med Toni Kroos och Luka Modric bildat en av 2010-talets mest fruktade mittfältstrios.

Övergången uppges kosta runt 60 miljoner pund plus 10 miljoner ”add-ons” (Källa: Fabrizio Romano). Casemiro har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 2026 med ett optionsår.

Unitedredaktionens nyhetspanel om Casemiro består av:

Eric Länje:  22-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

Marcus Sundell:  Jag är en 37 årig snickare som bor i Västervik med min sambo och våra två barn. Stor Unitedsupporter som, trots förra säsongen, fått min 4 åriga son att älska United. Min fritid består av familjeliv och att följa United, ibland lite för mycket United enligt min sambo.

Calle Carlsson: 36-årig tvåbarnsfar vars största fotbollsmerit är att ha vaktat målet för laget som gick obesegrat genom den lokala korpenserien 2013. Något jag är orimligt stolt över.

1. Är Casemiro spelaren som kommer lösa Uniteds mittfältsproblem?

Eric: Han själv kommer inte lösa det men vårt mittfält börjar kännas någorlunda stabilt. I flera säsonger har vi tjatat efter en defensiv mittfältare och nu får vi en av högsta klass. Många har gnällt på åldern men tycker att det är en spelarprofil som United behöver. Vi behöver rutinerade spelare med erfarenhet. Vad man också har läst är han en riktigt taktiknörd och kommer passa bra in med ETH. Dock innebär detta att James Garner försvinner och det är ett kolossalt stort misslyckande från den sportsliga ledningen.

Marcus: Han kommer göra vårt mittfält betydligt bättre än vad det är just nu. Vi har ju varit i behov av en bra defensiv mittfältare en bra tid nu och få in en av de bästa i världen är så klart bra. Rutinen han kommer bidra med, både på planen och i omklädningsrummet, tror jag kommer betyda mycket. Samtidigt tror jag han gör spelare som Eriksen, Bruno och även våra mittbackar bättre då det blir en större trygghet med honom än McTominey/Fred på den positionen.

Calle: Casemiro är en bättre fotbollsspelare än bägge delar av McFred - inget snack om saken!
Frågan är om hela mittfältsproblemet har legat i McFred? Alla delar i ett lag bör ju sitta ihop och som det är nu känns det som att vi ser på dessa som isolerade problem - när det i själva verket kanske är helheten som är det egentliga problemet.
Hursomhelst, spelet kommer bli bättre med Casemiro då det är ett steg åt rätt håll!


2. Hur ser ni på att United betalar en relativt dyr summa för en spelare som är 30+?

Eric: Summan tror jag beror främst på att United är i ett krisläge och har varit desperata att värva in en mittfältare. Lite absurt att Murtough och Arnolds backup plan med Casemiro faktiskt är bättre lämpad för laget än första valet. De Jong är en fantastisk mittfältare, men ingen renodlad DM som Casemiro. Att United spenderar dessa pengar är dock problematisk men är ett bevis på ett större systematiskt problem i värvningsprocessen. Det bryter normen med att Ten Hag vill satsa ungt.

Marcus: Hade någon sagt innan sommaren att vi skulle få Casemiro, för runt 60 miljoner euros som det pratas om, hade jag sagt att det är en kanonvärvning. Tycker fortfarande det. Men att den kommer så sent som den gör säger mig mer att det är i ren panik vi köper. Jag bara hoppas att ten Hag är med på detta och att han har insett att det behövdes just en sån spelartyp till laget.

Calle: Jag har inga som helst problem med det - Brassen kan leverera i 4-5 år till. Brasklapp för att spelare värvade från Real Madrid har en tendens att vara något mätta.

3. Hur vill ni att det centrala mittfältet formeras i och med Casemiros intåg?

Eric: Låt Casemiro vara ensam sittandes mittfältare. Sen sätter vi Eriksen & Bruno framför brassen. Slutet av McFred närmar sig mina vänner!!

Marcus: Vill se Casemiro sittande och Eriksen och Bruno framför. Skulle även fungera med Fred i en av de positionerna då de har spelat så i Brasilianska landslaget. Sen pratas det fortfarande om en till mittfältare så vi får väl se vart det slutar.

Calle: Jag vill ha Casemiro och Frenkie bakom Bruno - och med en dåres envishet så tror jag att det är så det kommer bli.
Annars är Casemiro, Mctominay & Martinez en trio med ganska bra drag i!


Mina Tankar
Att Casemiro är en klassvärning råder det inga tvivel om. Kommer han förstärka Uniteds mittfält? Absolut. Den defensiva mittfältspostionen har länge varit en akhilleshäl i Manchester United och förhoppningsvis är Casemiro lösningen. Då brassens främsta kvaliteter ligger i defensiven kan han förhoppningsvis agera städgumma åt Bruno och Eriksen som kan fokusera mer på det offensiva spelet istället för att ständigt behöva täcka upp för Fred eller McTominays misstag. Jag håller med Eric om att Casemiro är en bättre värvning än exempelvis Frenkie De Jong på det centrala mittfältet. Det frågetecknet som finns kring brassen är prislappen. Är det värt att betala 70 miljoner euro och en rätt saftig lön för en 30-åring? Nja. Detta visar återigen hur pass usla United är vid förhandlingsbordet och det är ett återkommande problem. Ur ett kortsiktigt perspektiv tror jag Casemiro kommer vara en fantastisk värvning, men jag är osäker om denna värvningsstrategi gynnar Manchester United långsiktigt.

Vad tycker ni om värvningen av Casemiro? Håller ni med om panelens åsikter? Diskutera gärna i kommentarsfältet

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-08-19 23:55:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham