-
-

Chelsea 0 - 2 Manchester United

Manchester United verkar ha hittat sin drömmotståndare. För tredje gången den här säsongen stod de efter 90 minuters spel som segrare. I en jämn match som kunde ha gått åt båda hållen stod tekniken i fokus och en vild gissning är att de som sympatiserar med Chelsea har svårt att smälta förlusten.

Manchester United: De Gea – Bailly, Maguire, Shaw – Wan-Bissaka, Fred, Matic, Williams – Bruno (Dalot 90') – Martial (Ighalo 90'), James (Pereira 80')

Chelsea: Caballero, James, Christensen (Zouma 45'), Rüdiger, Azpilicueta – Jorghino, Kovacic, Kanté (Mount 11') – Willian, Batshuayi (Giroud 68'), Pedro

Summering:
Matchen inleddes i ett högt tempo från båda lagen, däremot var det mycket slarv och en del onödiga bolltapp. Chelsea stod dock för det bästa, de hade flertalet fina anfall som ledde till en del farliga chanser. Bland annat hade Batshuayi två lägen där i alla fall ett av de borde ha resulterat i mål. En bättre anfallare där och det hade blivit uppförsbacke för Manchester United. Drygt 20 minuter in i matchen borde kanske Harry Maguire fått syna det röda kortet. Efter en duell med Batshuayi svarade engelsmannen med en spark som träffade belgarens allra heligaste. Men inget rött kort för Maguire tyckte VAR, aningen märkligt.

Bortalaget tog sig in i matchen alltmer men utan att skapa någon farlig chans. Bruno Fernandes visade dock varför han kommer att bli en viktig spelare. Duktig i kombinationsspelet och många fina passningar som med lite tur hade kunnat leda till något farligt. När klockan tickat upp på 45 minuter såg det ut som att den första halvleken skulle sluta mållös. Men som en blixt från klar himmel tog sig Wan-Bissaka runt på högerkanten och hittade Martial som mycket fint nickade in ledningsmålet för Manchester United. Psykologiskt mycket viktigt mål för bortalaget.

Chelsea startade även den andra halvleken bäst och efter fem minuter såg det ut som att de hittade en kvittering. Zouma hittade nätet på en hörna men reprisen visade att Azpilicueta knuffat Brandon Williams i ryggen. VAR dömde korrekt bort målet och Manchester Uniteds ledning stod sig. Beslutet såg ut att påverka Chelseaspelarna som därefter tappade lite i intensitet och det utnyttjade Manchester United. Bruno Fernandes höll efter dryga timmens spel på att skjuta sitt första mål för klubben. Men stolpen hindrade honom. Men med i protokollet skulle han. Strax efter stolpskottet hittade han Harry Maguires panna på en hörna och 2–0 var ett faktum. Mittbackens första mål i Premier League för Manchester United.

Olivier Giroud skickades in i hopp om att han skulle påverka matchen för Londonlaget. Det såg han också ut att göra, nästan direkt efter han entrat planen. Ett perfekt inlägg från Mason Mount hittade fransmannens panna som fint styrde in bollen bakom David De Gea. Men Giroud fick inte jubla länge. Reprisen visade att han var en stortå offside och målet dömdes återigen, korrekt bort. Därefter hade Manchester United full kontroll och därmed får de åka hem från London med tre poäng.

Bäst i United: Maguire, Fred och Fernandes

Tankar:
Förväntade mig verkligen inte att den här matchen skulle sluta med tre poäng för mitt kära lag. Men Chelsea verkar ha gått från mardrömsmotståndare till raka motsatsen. Det ska sägas att de haft marginalerna mot sig när de ställts mot oss den här säsongen. Men 8–1 över tre matcher talar ändå sitt tydliga språk. Utöver det ska Harry Maguire vara mycket glad över att han får vara kvar på planen efter det hjärnsläpp han står för efter 20 minuter. Att VAR anser att det inte är rött kort är bara konstigt, jag tycker att det är solklart rött kort. Men därefter gör engelsmannen sin absolut bästa insats i den röda tröjan och vilken nick han står för när han gör 2–0, kul att se!

Också kul att se Wan-Bissaka idag. Stabil i defensiven som vanligt och även ett riktigt fint inlägg till ledningsmålet. Fred har växt ut till ett monster den här säsongen, vilken kvalitet han visar, match efter match. Bruno Fernandes är precis sådär bra som man hade hoppats på när han skrev på. Elegant, löpvillig, duktig i kobinationsspelet, fint passningsspel och ett jäkla tillslag. Jag gillar honom redan. Också kul att se Bailly idag, om han för en gångs skull kan hålla sig frisk är han en tillgång för Manchester United. Första gången på länge jag inte känner för att klanka ner på någon spelare i laget, det händer inte ofta.

Jag hade kunnat kommentera VAR ytterligare men jag låter bli. Låt oss istället glädjas över en mycket skön och välbehövlig trepoängare!