Etihad Stadium, 2022-02-09 20:45

Manchester C - Brentford
2 - 0

City hemmaslog Brentford

City hemmaslog Brentford

City tog emot Brentford på Eastlands under onsdagskvällen och kunde utan större problem räkna in tre poäng till.

Citys matchande i december var extremt intensivt men de senaste veckorna har det varit mycket lugnare och det syns tyvärr även i spelet. Mot Southampton tappade man onödiga poäng och även idag kändes spelet trögt och osäkert mot ett lag som man bör slå enkelt på hemmaplan. Trots ett enormt bollinnehav så krävdes det en småbillig straff och en målvaktstavla för att säkra de tre poängen för Peps mannar.

City dominerar matchen från start till slut och kan efter de två målen spela av matchen utan större problem men det första målet kommer först efter att Sterling utnyttjat en vårdslös tackling och fått en straff som Mahrez resolut satte bakom Brentfordmålvakten. Innan dess hade City långa stunder ockuperat Londonlagets planhalva men ofta med för dålgit bolltempo och för uppenbara lösningar som Brentford ofta kunde hantera. De chanser City framför allt skapar bygger på individuella prestationer.

Ledningsmålet ger City mer ro och i takt med att matchen går skapar man en hel del där Brentfords målvakt utmanas att sträcka ut några gånger. Tyvärr för honom är det han som ger bort Citys andra mål då han på knattenivå passar rakt ut till Sterling framför mål. En fin rädd ning på Sterlings avslut blev en klen tröst när De Bruyne snyggt placerar in returen till 2-0 och i praktiken stänger matchen.

En ok dag på jobbet för City men matchtempot behöver stegras om man ska lyckas få till en lika fin segersvit som man hade tidigare under säsongen. Pep ställer trots allt upp med i princip bästa elvan idag. Det mest intressanta var att Stones fick spela högerback vilket han gjorde klart godkänt men hans bidrag i offensiven är långt ifrån vad Walker brukar bidra med eller Cancelo presterar på andra kanten. Med det sagt visade han fint passningsspel i trånga situationer och att han absolut kan vara ett alternativ på ytterbacksplatsen också.

Matchens spelare för mig är De Bruyne som förutom målet gör ett enormt jobb för att driva på City och få upp tempot. Att han dessutom tar ett stort defensivt arbete betyder mycket.

Thomas2022-02-09 22:50:00
Author

Fler artiklar om Manchester C