2022-01-07 21:00

Swindon - Manchester C
1 - 4

City enkelt vidare i FA-cupen

City hade inga problem att besegra Swindon Town borta i FA-cupens tredje omgång även om hemmalaget skapade lite nerv en stund.

En stark Cityelva vann med 4-1 mot Swindon på ett fullsatt County Ground i FA-cupens fjärde omgång. City som drabbats av covid-19 i veckan och har sjuspealre borta plus flera i staben lycakdes ändå skrapa ihop en elva som utan problem skulle kunna mönstrats i Premier League. Bortsett från att Steffen fick ställa sig mellan stolparna och Walker var tillbaka på högerbacksplatsen var Palmer det den som stack ut i elvan. Och Palmer stack verkligen ut i positiv bemärkelse. Undertecknad skulle utse honom till matchens lirare.

Palmers dribblande och perfekta inspel är det som ger Ctiy ledningen tidigt när Silva enkelt kan sätta bollen i öppet mål från nära håll. Palmer forsatte att vara ett hot mot Swindon resten av matchen och briljerar både genom att utmana, lägga instick mellan backarna och avsluta. Den stora betalningen för den fina insatsen får han i slutet när han från snäv vinkel sätter slutresultatet 4-1 snyggt bakom Swindonmålvakten.

Målet var särskilt viktigt då Swindon precis innan gjort 1-3 och fått rejält liv i hemmapubliken och luft under vingarna. Bortsett från någon halvchans så kunde dock inte League 2 laget hota City många gånger under matchen. Jesus 2-0 kom tidigt efter att Silva stressat målvaten till ett misstag och Citys 3-0 mål las fint in av Gundugan på en frispark i andra halvlek. City kostar till och med på sig att påminna oss om förra året då Jesus slår en usel straff som målvakten kan rådda.

City gör en hel ok match och och det tidiga målet gör ju att de mest behöver kontrollera matchen. Den lysande stjärnan är som sagt Palmer om visar både kvalitet och mognad i sitt spel. De sista tjugo får han sällskap av McKatee på planen men han har relativt få bollkontakter men visar glimtar även han. De sista minutrarna byts fler ungdomar in och visar att de vill ta vara på chansen, även om det bara är för några minuter.

Att vinna och gå vidare var såklart det viktigaste men att ungdomarna fick chasnen att visa lite känns nästan lika viktigt för långsiktigheten. Utan spel i ligacupen har de fått få chanser under hösten så förhoppningsvis kan FA-cupen ge dem lite mer minuter under våren. Nästa match är Chelsea i ligan, då lär ungdomarna få sitta på bänken som bäst. Om City inte drabbas ännu värre av covid-19