Damlagets vecka 20

Damlagets vecka 20

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 20

Under veckan som gått har:


Den tidigare Chelsea spelaren Leanne Champs är sedan 2017 tränare för akademilaget berättade i en intervju om hur mycket flick-akademin har utvecklats under de senaste åren.
Det är glädjande att se hur de unga spelarna får chansen att utvecklas från tidig ålder och hur de sen får chansen att göra sin debut i Chelseas A-lag.

Säsongen 20021/22 slutade på topp för Champ och U-16 laget som besegrade Manchester City med 3-0 i the FA Girls Youth Cup final, även U-21 tjejerna gick bra. De vann södra Academy League och förlorade finalen mellan vinnaren av norra och södra divisionen mot Manchester United med 2-6 över två matcher.

Champ säger att det är roligt att se vilken utveckling flick- och damfotbollen har gjort de senaste fem, sex åren. Hon menar på att utvecklingskurvan pekar rakt uppåt när vi ser hur supporterskarorna inom damfotbollen ökar, rekord slås och en satsning samt pengar ger dem möjligheten att växa och utvecklas ännu mer.



Under söndagen presenterade klubben vilka spelare som utsätts till säsongens spelare i Chelsea. På damsidan var det en solklar vinst då vinnaren fick 70 % av rösterna.

32 mål i alla tävlingsmatcher, priset the Golden Boot för andra året i rad efter att ha landat in på 20 ligamål. Flera av hennes mål var matchavgörande i jämna matcher under våren, så vi säger ett stort grattis till Sam Kerr.

Australiensiskan har redan fått priset the Football Writers Association Women’s player of the Season samt Player of the Year på London Football Awards och är nominerad i kategorierna ”årets spelre” och “årets mål” i Women’s Super League.



One Team, One Dream – This is Chelsea. Ja så heter DAZN’s dokumentär som släpps på deras YouTube-kanal nu på söndag den 29 maj (mors dag). I den serien kommer vi få följa med på Chelsea womens resa 2019-2021 då de tog ett stort kliv för att kunna ta en plats i den högsta eliten när fotbollen tog ett rejält kliv framåt i sin satsning på de kvinnliga fotbollsspelarna.

Serien är i sex delar och undertecknad längtar till på söndag då den första delen har premiär!
 



Kommande:

Nu är säsongen slut och vi har en härlig sommar med mycket fotboll att avnjuta när EM spelas i England 6-31 juli!
 

Källor:
Leanne Champ
Chelsea Player of the Year
DAZN

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-05-23 14:54:25
Author

Fler artiklar om Chelsea