Damlagets vecka 21

Damlagets vecka 21

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 21

Under veckan som gått har:


Under veckan som gått har det delats ut priser i flera olika kategorier från WSL-säsongen 2021/22.

I kategorin årets tränare vann Emma Hayes för tredje säsongen i rad. Hon utsågs även till årets tränare på the League Managers Associations.
Hayes utsågs under säsongen till månadens tränare vid fem tillfällen och Chelsea vann 18 av 22 ligamatcher under Emmas ledning.

I kategorin årets spelare var det Sam Kerr som tog hem priset och har redan innan utsetts till årets WSL spelare av the London Football Award och Football Writers Association. Australiensiskan utsågs även till årets kvinnliga spelare i Chelsea.
Sam Kerr vann även the Golden Boot med 20 mål på 20 matcher, ett pris hon mottog för andra säsongen i rad.
Ett av dessa mål var med och tävlade i kategorin årets mål. Hennes mål mot Manchester United hemma på Kingsmeadow i säsongens sista match röstades fram till säsongens snyggaste mål, det blev tredje gången gillt i denna kategori.



Under söndagen hade DAZN premiär för One Team, One Dream: This is Chelsea och det släpps ett nytt avsnitt varje söndag. Serien är i sex delar.
                Avsnitt ett finns att se HÄR!
 



Kommande vecka:

Nu är säsongen slut och vi har en härlig sommar med mycket fotboll att avnjuta när EM spelas i England 6-31 juli!
 

Källor:
Emma Hayes
Sam Kerr
DAZN’s YouTube

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-05-30 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea