Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 4

Under veckan som gått har:

I måndags stod det klart att Carly Telford lämnar Chelsea. Under veckan släpptes en längre intervju med henne där hon reflekterar över sin tid hos Chelsea.

Du kan läsa den i sin helhet HÄR eller på svenska HÄR!

Under onsdagskvällen spelade Chelsea den sedan tidigare uppskjutna matchen mot West Ham. Veckan innan hade Chelsea besegrat Londonrivalerna i kvartsfinalen av Ligacupen med 4-2 och det skulle bli samma målskillnad i onsdagens derby.

Målen satt långt inne trots att det var de Kungsblå spelarna som hade de farligaste chanserna. Det var först i den andra halvlek som inbytte Bethany England kunde placera in matchens första mål framspelad av Erin Cuthbert.

Erin Cuthbert satte dit slutresultatet 2-0 då hon klippte till med sin vänsterfot i utkanten av straffområdet.

Transferfönstret för Women’s Super League stängde under fredagen den 28 januari. Det som hände i Chelseas damlag under januaris transferfönster var att vi fick in Alsu Abdullina från Lokomotiv Moskva och Carly Telford lämnade klubben för att gå till San Diego Wave.

Söndagseftermiddagen och det var dags för FA cupen igen. Chelsea gästade Aston Villa och vi fick se vårt ryska nyförvärv Alsu Abdullina från start ute på vänsterkanten.
Det tog 17 minuter innan de för dagen gulklädda Chelsea fick hål på Hannah Hampton i Aston Villas mål. Guro Reiten fick bollen inne i straffområdet, vände upp och avlossade ett skott som satt i det bortre krysset.

Tio minuter senare gick norskan omkull inne i straffområdet och när Abigail Bryne pekade på straffpunkten klev Pernille Harder fram och placerade bollen säkert i Hamptons högra kryss.

I den andra halvleken satte Reiten sitt andra mål för dagen då hon, framspelad av Fran Kirby, styrde in 3-0 i den 67:e minuten.

Med tio minuter kvar av den ordinarie matchtiden fick vi se två av Chelseas akademispelare göra sin seniordebut då Emma Thompson och Aimee Claypole byttes in.

Aston Villa fick på tilläggstid ett tröstmål då de satte dit reduceringen från straffpunkten i den 93:e minuten.

Emma Hayes har de senaste matcherna valt att ställa upp med en 4-1-4-1 uppställning, vi får se om hon fortsätter med den uppställningen under veckans matcher.

LANDSLAG

Vi har två Kungsblå spelare iväg på landslagsuppdrag.
Sam Kerr och Ji So-Yun är iväg på de Asiatiska mästerskapen.

I söndags morse möttes Sam Kerr och Ji So-Yun i kvartsfinalen mellan Australien och Sydkorea. Båda fanns med i startelvan och det var först i den 87:e matchminuten som ledningsmålet kom. Det var vår alldeles egna Ji som satte det vinnande 1-0 målet innan hon blev utbytt i den 90:e minuten på grund av känning.

Detta innebär att Sam Kerr och The Matildas är utslagna och får resa hemåt, samtidigt som Sydkorea ställs mot Filippinerna i semifinalen som spelas den 3:e februari.
Asiatiska mästerskapet avgörs söndagen den 6:e februari.

Kommande vecka:

Ligacupen, semifinal; onsdagen den 2:a februari tar Chelsea emot Manchester United Kingsmeadow, avspark kl. 20.00. Matchen visas på FA Player.

Women’s Super League: söndagen den 6:e februari gästas Chelsea av Manchester City hemma på Kingsmeadow. Matchen har avspark kl. 13.30 och visas på Viaplay.