Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

Under onsdagen flög Chelsea med en 23-manna trupp till nederländerna:
Målvakter: Katie Cox, Hanna Hampton, Zecira Musovic
Backar: Nathalie Björn, Millie Bright, Lucy Bronze, Kadeisha Buchanan, Ashley Lawrence, Maelys Mpome, Eve Perisset
Mittfältare: Julia Bartle, Erin Cuthbert, Oriane Jean-Francois, Wieke Kaptein, Sjoke Nusken Guro Reiten
Anfallare: Sandy Baltimore, Aggie Beever-Jones, Maika HAmano, LAuren JAmes, Mayra Ramirez, Johanna Rytting Kaneryd

Under torsdagens Champions Leaguematch fick vi se samtliga svenskor på planen efter att Lauren James fått kasta in handduken före avspark. Det visade sig bli en drömstart för Sonias lag med Rytting Kaneryd från start istället då hon i den sjunde minuten spelade fram Aggie Beever-Jones till 1-0. Wieke Kaptein som kommer från spel i Twente spelade fram Maika Hamano till 2-0.
Trots att Chelsea var det bättre laget var de lägen som Twente skapade allt annat än ofarliga och Musovic fick tillslut släppa en boll förbi sig. Chelsea ledde med 3-0 efter att Reiten nätat från straffpunkten.
Chelsea leder nu sin Champions League-grupp efter de inledande två vinsterna. Real Madrid och Twente har båda varsin seger samtidigt som Celtic inlett med två förluster.

Sonia gav oss  en uppdatering kring skadeläget i truppen:
Lauren James åkte på en vadskada under uppvärmningen i torsdags.
Catarina Macario saknas då hon behöver få minuter i sin egen takt för att stärka sin fysik efter den korsbandsskada som höll henne borta från spel i 1,5 år.

Både Aniek Nusken och Sam Kerr har en bra bit kvar av sin rehabilitering innan de är tillbaka i träning efter sina korbandsskador. Men de är närmre spel än Sophie Ingle och Jorja Fox som båda är i början av sin rehab efter sina korsbandsoperationer.

Veckan rundades av med säsongens tredje derby. Tottenham gästade Kingsmeadow i en match som ännu en gång väcker frågan om goal-line technology.
Chelsea tog ledningen genom Maika Hamano i den nionde minuten. Japanskan bjöd på ännu ett läckert mål och bjöd oss på sitt smittande leende.
Tottenhams kvittering skapade många frågor i mig, bollen kanske var inne men hur en linjedomare som inte sår på linjen utan är mitt i en rusch ner mot hörnflaggan kan vinka frenetiskt för att uppmärksamma huvuddomare Emily Heaslip på att den är inne är för mig obegripligt. Hannah Hampton stå i mål jobbar med händerna strax innanför mållinjen och bollen studsar tydligt utanför den samma. Hela bollen ska vara inne för att det ska gå att döma mål, det gäller hela sfären. Med enkel teknik kan vi undvika dessa frågor i framtiden. Det behöver inte vara VAR men goal-line technology borde vara en självklarhet. Nu blev det inte så och detta tveksamma mål kostade inte Chelsea segern då hemmalaget satte 2-1 före paus. Guro Reiten skruvade in bollen från hörnflaggan och Amanda Nilden touchade den med hjässan och ställde Spencer i målet.
Johanna mötte Millie Brights inlägg och med en volleyträff dundrade hon in 3-1.  Några minuter senare jobbade hon fram en straff som Guro Reiten satte i stolproten, Sandy Baltimore fångade upp returen och såg till att Chelsea ökade på sin ledning till 4-1.
Spurs skulle få in en reducering till 4-2 innan Johanna Rytting Kaneryd på stopptid curlade in slutresultatet 5-2.

Nu är det landslagsuppehåll och nästa match spelas borta mot Everton den 3 november. Avspark 20.45.

Spelare som ska iväg på landslagsuppdrag:

England: Millie Bright, Lucy Bronze, Hannah Hampton, Aggie Beever-Jones (Lauren James tvingades lämna återbud pga skada)

Englands ungdomslag: Katie Cox

Frankrike: Sandy Baltimore, Oriane Jean-Francois

Japan: Maika Hamano

Kanada: Kadeisha Buchanan, Ashley Lawrence

Nederländerna: Wieke Kaptein

Norge: Guro Reiten

Skottland: Erin Cuthbert