Damlagets vecka 48

Damlagets vecka 48

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Även en uppdatering av Fantasy League, #LETGirlsPLAY och var, när samt hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 48

Under veckan som gått har:


Chelsea spelade i söndags final av FA cupen 2020/2021 där de besegrade Arsenal med 3-0.
Klubben tog i sin femte FA cupfinal hem sin tredje titel.

                Du kan läsa mer om det HÄR!



LANDSLAGSUPPEHÅLL

Våra Kungsblå spelare är iväg på landslagsuppdrag och VM-kval matcher ska spelas.
VM-KVAL:

Guro Reiten spelade från start och Maren Mjelde fanns med på bänken när Norge i onsdags besegrade Armenien med 10-0. Reiten stod för assist till 3-0 målet och slog själv in 5-0.


När Sverige spelade mot Slovakien fanns Jonna Andersson och Magdalena Eriksson med från start och Zecira Musovic fanns med på bänken. Sverige vann matchen med övertygande 3-0 och leder gruppen efter fem omgångar.


Melanie Leupolz startade på det centrala mittfältet för Tyskland när de besegrade Portugal med 3-1 på bortaplan. Leupolz gjorde 3-0 målet och Berger satt med på bänken.


Millie Bright med kaptensbindeln fick denna gång sällskap av lagkamraten Bethany England från start när England ställdes mot Lettland. Det blev en tuff kväll för Lettländskorna som förlorade med förkrossande 20-0. Jess Carter kom in i paus istället för Bright och gjorde i den 56:e minuten 11-0  och England gjorde 12-0 samt 19-0.  Niamh Charles och Fran Kirby satt på bänken hel matchen.


Erin Cuthbert startade den förnedrande matchen mot Spanien, där spanjorskorna dominerade bollinnehavet med 80% och vann med hela 8-0 över Skottland.


Wales med kapten Sophie Ingle besegrades av Frankrike som gjorde ett mål i slutskedet av varje halvlek och vann mötet med 2-0.


VÄNSKAPSMATCHER:

Jessie Fleming startade även den andra vänskapsmatchen mellan Kanada och Mexiko som slutade 0-0.


Sam Kerr och the Matildas mötte USA i Newcastle, denna gång blev det 1-1 efter ett sent kvitteringsmål i den 88:e minuten från Australien.


Ji So-Yun mötte åter igen Nya Zeeland och trots övertag från det sydkoreanska laget vann Nya Zeeland matchen med 2-0.
 



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Jag har tidigare tipsat om:
Målvakterna: Zingsberger (Arsenal), Walsh (Brighton)

Försvararna: Alex Greenwood (Manchester City), Ashleigh Neville (Tottenham), Leah Williamson (Arsenal), Ria Percival (Totteham), Faye Bryson (Reading).

Mittfältarna: Sophie Ingle (Chelsea), Kim Little (Arsenal)

Anfallarna: Beth Mead (Arsenal), Sam Kerr (Chelsea), Vivianne Miedema (Arsenal),
Katie McCabe (Arsenal)

Många av ovannämnda spelare är dyra, en försvarare som ger bra poängutdelning i förhållande till sitt billiga pris är Readings Faye Bryson.
 
Glöm inte att gå in och sätt ihop ditt egna lag före den 10:e december då den nionde rundan drar igång:

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 

#LETGirlsPLAY

Har du inte gått in och kollat på vad budskapet #LETGirlsPLAY innebär tycker jag att du borde kolla på länkarna nedan.
                  Läsa mer om #LETGirlsPlay  HÄR och HÄR!

Det är FA som tillsammans med Let Girls Play och Barcalys som under  #LETGirlsPLAY arbetar för att tjejer ska få samma möjlighet att utöva idrott som sina jämnåriga killar. 

Deras mål är att år 2024 ska 75% av alla skolor i England erbjuda samma möjlighet för tjejer och killar att spela fotboll.

Trots att forskning visar på att fysisk aktivitet och rörelse bidrar till bättre fysisk och psykisk hälsa och borde ses som en självklarhet är det idag är det endast 63% av alla skolor i England erbjuder tjejer och killar möjligheten att utöva detta i samma utsträckning.
 
#LETGirlsPLAY finns för att lyfta budskapet, få människor att stanna upp och se hur de kan göra skillnad och bidra till en bättre fysisk och psykisk hälsa och framför allt en mer jämställd idrottsvärld.

In och följ #LETGirlsPlay på Facebook, Instagram och Twitter. Det är tillsammans vi är starka och kan få till en förändring!
 

Kommande vecka:

Champions League gruppspelsmatch mot Juventus spelas onsdagen den 8:e december. Chelsea tar  emot det italienska klubblaget hemma på Kingsmeadow med avspark kl. 21.00. Du kan se matchen GRATIS DAZN YouTube-kanal HÄR!

WSL match mellan Reading och Chelsea spelas lördagen den 11:e decemberSelect Car Leasing Stadium med avspark kl. 12.30. Matchen visas på Viaplay.
 

Källor:
Landslagsuppdatering

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-12-06 14:56:10
Author

Fler artiklar om Chelsea