Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 50

Under veckan som gått har:

Veckan inleddes med att FA cupens fjärderunda lottades.
Chelsea lottades som hemma lag och kommer att möta Liverpool den sista helgen i januari.
Chelsea är försvarare av FA-cuptiteln då de i våras vann med 3-2 mot Manchester City och säsongen dess för innan besegrade de Arsenal i finalen.

Veckans enda match skulle spelas i Albanien och Chelsea reste med en 22-manna trupp till huvudstaden Tirana under torsdagen.
Pernille Harder och Melanie Leupolz var de två spelare som inte fanns tillgängliga och som stannade hemma.

Sam Kerr

Under fredagskvällen säkrade Chelseas damer avancemang från gruppspelet av Champions League.
Chelsea besegrade hemmalaget Vllaznia med 4-0. Målen satt långt inne när de ställdes mot ett lågt stående försvar bestående av elva spelare.

I en relativt tråkig fotbollsmatch gjorde de kungsblå spelarna vad de behövde göra och trots stor rotation i elvan fick vi fyra olika målskyttar när klubben dominerade matchbilden.

Chelsea ledde i halvtid med 2-0 efter mål från Sophie Ingle i matchminut 12 samt Fran Kirbys fräcka 2-0 i den 20:e.

Katerina Svitkova var en av de spelarna som byttes in i den andra halvleken och i den 87:e minuten fick hon göra sitt 2:a mål för klubben och kvällens 3:e.
Slutresultatet 4-0 kom från Maren Mjeldes fot från straffpunkten på tilläggstid.

Nu väntar gruppspelets sita match mot PSG på torsdag då lagen gör upp om vem som kniper gruppsegern och vem som tar andra platsen. Matchen spelas på Stamford Bridge nu på torsdag och Chelsea har tre poäng tillgodo i jakten på gruppsegern.

Kommande:

Torsdag den 22 december kl. 21.00. Chelsea gästas av PSG i Champions League-gruppspelets sista match. Matchen spelas på Stamford Bridge och du kan se matchen på DAZN’s youtube-kanal.