Damlagets vecka 9

Damlagets vecka 9

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 9

Under veckan som gått har:



Pernille Harders mål mot Manchester United och Guro Reitens mål mot Manchester City finns med ibland de snyggaste målen som gjorts av Chelseaspelare under februari.

                      Titta på målen och rösta HÄR!



Under torsdagen stod det klart att Sam Kerr utsetts till årets spelare i Women’s Super League på the London Football Award 2022.
Även Emma Hayes fick en hyllningspris för sina enastående framgångar under allla hennes år i klubben.



Lördag och det var dags för Chelsea att försöka försvara Ligacuptiteln som de abonnerat på de senaste två säsongerna och Manchester City stod i år för motståndet.
Det fanns båda glädjande och mer tråkiga nyheter när laget presenterades inför match. Sedan tidigare visste vi att Cuthbert och Leupolz skulle missa finalen, men de fick sällskap av sjuklingarna Kirby och Fleming. Rejäla avbräck för Emma Hayes och tjejerna. Glädjande besked var ändå att vi åter fick se Eriksson och Mjelde på bänken efter att de missat hela inledningen på 2022.

8004 åskådare satt på läktarna när Lisa Benn blåste igång matchen – på en plan fylld av markeringar för rugby – mellan Chelsea och Manchester City.

Inledningsvis var det en jämn match där båda lagen hade ett par halvchanser var.
Matchen första riktigt farliga målchans kom i matchminut 25 då Citys Lauren Hemp sköt i stolpen inifrån målgården.

Istället blev det Chelsea som tog ledningen i matchen när Sam Kerr satte 1-0 i den 34:e matchminuten. Ellen Roebuck gick upp på ett inlägg men lyckades bara peta bollen rakt på Kerr, som satte dit bollen med sin vänsterfot i det bortre burgaveln.

1-0 stod sig till paus, men Manchester City passade på när Chelsea, pga en skadad Charles, tillfälligt var en spelare mindre på planen. Caroline Weir avlossade ett magnifikt skott ihöjd med straffpunkten som var otagbart för Berger i mål.

Charles hade ett bra läge att ge tillbaka ledningen till Chelsea, men istället blev det mål i baken i anfallet efter.
Berger räddade Hemps avslut men stötte bara bollen ut till Ellen White som lekande lätt kunde rulla in bollen i öppet mål.

Manchester City tog över taktpinnen i matchen ju längre den led. Chelsea tilläts knappt att skapa några chanser i den andra änden av planen.
Weir blev tvåmålsskytt i matchen efter att hon satt det avgörande 3-1 målet på helvolley i den 69:e matchminuten. 
Och det var närmare ett 4-1 mål en en Chelsea kvittering i matchen.

Chelsea kunde inte försvara en tredje titel i rad utan fick se sig besegrade av Manchester City, som var det bättre laget över 90 minuter och enligt Emma Hayes vann rättvist.
Nu får Chelsea skaka av sig den här förlusten och ta nya tag i vecka. De har faktiskt  fortfarande chans att vinna både ligan och FA Cupen denna säsong.

                      Läs mer om Emma Hayes tankar HÄR!
 



Kommande vecka:

Torsdagen den 10:e mars kl. 20.45 är det avspark mellan West Ham och ChelseaChigwell Construction Stadium. Matchen visas på Viaplay.


Söndagen den 13:e mars kl. 14.00 är det avspark mellan Chelsea och Aston Villa hemma på Kingsmeadow. Matchen visas på FA Player.
 

Källor:
Månadens mål
London Football Award
Conti Cup finalen

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-03-07 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea