Manchester United dominerade i sin återförening med Rooney och Solskjaer fick se en bekväm vinst från tränarbänken. Dagens resultat betyder att man möter Norwich på Carrow Road i kvartsfinalen och att man förbli obesegrad i nio raka matcher

Manchester United startelva: Romero, Dalot, Lindelöf, Bailly, Shaw (Williams, 79:e min), McTominay, Fred (Martial, 73:de min), Mata, Fernandes (Pereira, 66:e min), Lingard, Ighalo

Derby County startelva: Roos, Bogle, Lowe, Evans, Forsyth, Bird, Rooney, Sibley (Shinnie, 79:e min) , Lawrence (Whittaker, 44:e min), Knight, Waghorn (Marriott, 67:e min)

Summering

En händelsefattig start på matchen från båda sidor. Derby ställde till med några halvchanser i början men inget som hotade Manchester försvaret. Sibley hade ett skott utanför boxen som Romero inte såg ut att vara redo på. Bästa läget i första halvlek för Derby var en bra slagen frispark av Rooney men denna gång var Romero redo.

Manchester United var stabila men hade problem med att skapa lägen i första halvlek, vilket kanske berodde på att Fernandes inte spelade i en mer central roll. Men man skulle fortfarande ta ledningen efter en serie av chanser på en kort tid. Målet kom efter Fernandes fick en halvvolley blockerad och bollen blir till en uppläggning för Shaw som smäller till direkt. Skottet tar en touch på Lingard och studsar sen över Roos. Målet gavs fortfarande till Shaw som kunde fira sitt andra gjorda mål för klubben.

Shaw skulle vara involverad igen när han assisterade Ighalo för att verkligen ta kommandot över matchen. Ighalo tar emot Shaws boll i boxen och håller starkt undan sin försvarare för att sedan placera in den. Nigerianen säkrade upp matchen med en komfortabel 2-0 ledning i halvtid.

Derby gav dock inte upp och Waghorn var nära att nicka in en reducering tidigt in i andra halvlek efter ett inlägg av Bogle. Men Uniteds försvar förblev lugna under pressen och Shaw var nära att göra sitt andra för dagen.

Manchester United förblev i förarsätet och visade upp ett fint passningsspel i mittfältet. Det skulle resultera i att Ighalo gjorde sitt andra för dagen. Efter att ha fått sitt första skott räddat av Roos på linjen, trycker Ighalo bara in returen. Romero gjorde flera storräddningar under andra halvlek och räddade ännu en Rooney frispark i slutskedet av matchen. 3-0 i sluttid och många positiva prestationer.

Mina tankar

Trots en trött start visar man framfötterna och dominerar från start till slut. Tycker att alla är i princip felfria idag men Shaw och Ighalo briljerade. Shaw var involverad i första och andra målet och har verkligen spelat upp sig efter en dålig inledning av säsongen. Williams kom in från ingenstans och satte rejäl press på Shaw. Tävlingen om startplatsen mellan vänsterbackarna har verkligen tagit fram det bästa av Shaw. Ighalo har kommit in bra och gjort fler mål på åtta dagar än vad Alexis Sanchez gjorde på 13 månader i klubben. Han har även lika många mål som Henrik Larsson hade på sitt lån i Manchester United. Fina, fina Ighalo!

Har alltid älskat Rooney som såklart blev hyllad av de tillresta bortasupportrarna men dagens resultat är den sjunde raka förlusten Rooney har mot Manchester United. Kanske det var den sista gången man såg Rooney spela emot oss?

En fin prestation av hela laget och känns som en riktig bra uppladdning inför ett Manchester derby. Förhoppningsvis fortsätter den fina formen på söndag och det känns definitivt optimistiskt.