Emerson Palmieri klar för West Ham

Emerson Palmieri klar för West Ham

West Ham har signat Emerson Palmieri från Chelsea.

Emerson Palmieri har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2026 med möjlighet att förlänga med ytterligare ett år om West Ham så önskar. Köpesumman är som vanligt hemlig men det har ryktats om £13 miljoner + £2 miljoner i diverse tillägg.

28 årige Emerson är italiensk landslagsman och har hittills gjort 27 landskamper. Vår nya vänsterback är dock född i Brasilien men flyttade till Italien 2014 och blev beviljad italienskt medborgarskap. Det finns italienska rötter på hans mammas sida. Ytterligare familjeinfo är att han har en fem år äldre bror som också spelar fotboll och är vänsterback. Hans bror är dock kvar i Brasilien.

Tidigare klubbar som Emerson spelat i är Santos 2011-15. Han blev dock utlånad till Palermo säsongen 2014-15. Han fortsatte på lån i Roma innan de köpte loss honom för €2 miljoner från Santos. Han var kvar i Roma tills Chelsea köpte honom i januari 2018 för €20 miljoner + ytterligare €9 miljoner i tillägg. Förra säsongen var han i Lyon på lån.

Emerson säger att han är väldigt glad över att ha skrivit på för West Ham. Det är en stor utmaning för mig. Jag känner till en del av West Hams historia. När jag fick reda på att West Ham var intresserade av mig så ville jag komma till klubben. Jag kan inte vänta på att få spela för West Ham. Emerson kommer att spela med nummer 33 på tröjan.

David Moyes säger att han är väldigt glad över att ha signat Emerson. Han är en meriterad spelare med internationella erfarenheter. Han kommer att ge försvarslinjen ökad konkurrens vilket är mycket bra för laget. Vi ser fram emot att få jobba tillsammans med Emerson i laget.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-italy-international-defender-emerson-palmieri 
https://www.whufc.com/news/eight-things-you-need-know-about-emerson-palmieri 
https://www.whufc.com/news/emerson-palmieri-career-pictures 
https://www.whufc.com/news/emerson-palmieri-project-west-ham-united-clear

Varmt välkommen och stort lycka till i West Ham Emerson Palmieri
 

Arne Söderlund2022-08-23 21:24:00
Author

Fler artiklar om West Ham