Tottenham Hotspur Stadium, 2024-10-19 13:30

Tottenham - West Ham
4 - 1

En match vi glömmer.
Tungt, tungt fall.

Ledning på Tottenham Hotspur Stadium skulle väl kunna leda någonstans? Inte denna gången. Istället föll vi hårt och blev av med vår bäste spelare lite för länge. Detta efter ett fullständigt hjärnsläpp, som kom från ingenstans. Men inte utan anledning.

Visst såg det lovande ut, när Kudus satte sig på pallen med Tottenham-anhängare bakom sig efter att han stänkt dit ledningen. Men därifrån gick det bara nedåt. Vi höll ut bra i första halvlek, och 1–1 fick vi ändå vara nöjda med. Men det såg osannolikt ut att det skulle hålla mycket längre än så.

Det känns som att Lopetegui kunde valt sina ord bättre under halvtidsvilan. För inte såg vi bra ut när domaren blåste igång andra halvleken. Inte ens åtta minuter hade gått innan det var vi som låg under. Denna gång efter att Bissouma som aldrig gör mål, gör mål. Återigen är det inte resultatet som får en att bli nedstämd. Det är sättet spelarna bemöter resterande del av matchen som klingar illa.

Det känns som att viljan och tron inte finns där. Och Kudus huvudtapp i matchens slutminutrar präglar det. Röda kort kan man få. Men vår kära ghanan har aldrig visat på tendenser till något liknande. Jag valde att gräva i hur många frisparkar Kudus ger till motståndarna per match. Och hans snitt i Premier League ligger på 0,55, medan han i denna match såg ut att vilja gå hårt i varje duell. Vissa har kanske läst om Ghana under landslagsuppehållet. De har underpresterat något brutalt, och inte varit i närheten av sina supportrars förväntningar. Kudus, som landets stjärna, fick göra ett offentligt inlägg där han på uppdrag av sig själv och laget ber om förlåtelse till landet för deras dåliga prestationer. Det var ganska tydligt att det var något som gjorde honom upprörd, och att bägaren konstant var nära att rinna över.

Ingen idé att grotta sig ned djupare i denna tragiska match. Tottenham var det bättre laget, och vi är inte på den nivå de håller just nu. Jag tycker inga finger ska pekas mot någon ännu. Vinner vi denna matchen så är vi faktiskt före Tottenham och med i ligans övre fält. Blickarna får riktas mot söndag då vi åker till Old Trafford för vad vissa kallar “El Sackico”. En skämtsam vits om de två tränare som är närmast att få sparken, get sacked. Nåväl, ingen idé att förvänta sig något mer än att vi ser ett lag som går ut och ger allt. För det vore en bra början.