Eric Bailly lämnar Manchester United
Eric Bailly kommer att tillhöra Marseille resterande del av säsongen

Eric Bailly lämnar Manchester United

Manchester United och Marseille har kommit överens om ett lån av mittbacken Eric Bailly. Det finns även en köpoption med i avtalet om Marseille skulle kvalificera sig till Champions League nästa säsong.

Eric Bailly har varit en av många spelare som ryktats bort från Manchester United den här sommaren. I och med värvningen av Lisandro Martinez har Bailly fått ytterligare konkurrens på mittbackspostionen och har haft svårt att ta en ordinarie plats.

Men nu ser Ivorianens dagar på Old Trafford ut att vara räknade. Manchester United annonserade idag att Bailly kommer att spendera resterande del av säsongen på lån hos den franska storklubben Marseille. I avtalet ingår en köpoption om Marseille når Champions League nästa säsong (Källa: Fabrizio Romano).

Bailly har gjort 113 matcher för Manchester United och har tillhört klubben sedan sommaren 2016. Mittbacken har vunnit tre titlar under sin sejour: Europa League, Ligacupen och Community Shield. 

Tyvärr har Baillys Unitedkarriär kantats av mycket skador. När Ivorianen väl spelat har han visat prov på en hög högstanivå men även en låg lägstanivå. Framförallt gjorde han sig känd för sin hårdförda spelstil som resulterat i en del kort, men även några fantastiska brytningar. 

Förhoppningsvis blir sejouren Marseille lyckosam och Unitedredaktionen önskar Bailly lycka till!


Vad tycker ni om utlåningen av Bailly? Kommentera gärna i kommentarsfältet!

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-08-24 22:12:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham