Manchester C - Sporting
0 - 0

Ett glorifierat träningspass
City är vidare i Champions League

Efter 5-0 i Portugal blev returen en 90 minuter transportsträcka som slutade 0-0.

Citys startelva
Ederson
Egan-Riley, Stones, Laporte, Zinchenko
Bernardo, Fernandinho, Gundogan
Sterling, Foden, Jesus

Det som vi noterade när startelvan släpptes var att 19-åringen Egan-Riley startade som högerback. För övrigt blev den första halvleken en händelsfattig sådan. Sporting fokuserade på att träna försvarsspel medan City var nöjda och bollade runt. Foden serverade förvisso ett fint läge till Sterling, men Adan kom ut bra och avstyrde läget.

Inför andra halvlek byttes 19-åringen McAtee och Mahrez in mot Bernardo och Foden. Nästan omgående såg City ut att ta ledningen, men VAR bedömde att Jesus var offside när han fick bollen av Jesus. Annars fortsatte träningspasset fram till den 72:a minuten då det var kul att Guardiola bytte ut Ederson och tog in 36-åringen Carson. Han fick direkt visa sin kvalitet så Paulinho hamnde i friläge i matchens bästa chans. Men Carson kom ut perfekt och räddade. Ett par minuter senare byttes 18-åringen Mbete in mot Laporte. Matchen erbjöd avslutningsvis ett par halvchanser till men det här glorifierade träningspasset slutade 0-0 och det är nog ingen som har invändningar mot det.