Old Trafford, 2021-01-24 18:00

Manchester U - Liverpool
3 - 2

FA cupen: Manchester United-Liverpool 3-2

I en svängig och händelserik tillställning på Old Trafford lyckades Manchester United strö ytterligare salt i Liverpoolsåren genom att besegra rivalen med 3-2. Och det var som så många gånger förr en viss portugis som skulle bli matchhjälte för “The Red Devils”

Manchester United ( 4-2-3-1): Henderson- Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw- Mctominay, Pogba- Greenwood(Fred 66:e),Van De Beek( Fernandes 66:e),Rashford( Martial,86:e)-Cavani

Liverpool( 4-3-3): Allison-Alexander-Arnold, Williams, Fabinho,Robertson- Thiago(Shaqiri 81:a),Wijnaldum(Mane 62:a),Milner- Salah,Firmino(Origi 81:a),Jones

Det bjöds på en del överraskningarna i startelvorna från de båda lagen. Solskjaer valde att bänka nyckelspelare som David De Gea och Bruno Fernandes till förmån för nyförvärvet Donny Van De Beek och Dean Henderson. Liverpool med en del skadeproblem valde att starta med två 19-åringar, mittbacken Rhys Williams och yttern Curtis Jones. Och den förstnämnde skulle stå för ett matchavgörande misstag.

Summering
 Första halvlek inleddes i ett högt tempo från båda lagen som bytte chanser med varandra. Matchens första chans skulle Mason Greenwood få när han vek in från högerkanten och avslutade från en svår vinkel rakt på Allison. Engelsmannen borde nog spelat snett inåt bakåt till Van De Beek istället för att avsluta. United började matchen positivt men det var Merseyside laget som skulle göra första målet. Efter att United blivit alldeles för passiva kunde Firmino slå en fin djupledsboll till Mohammed Salah som chippade in ledningsmålet. Lindelöf och Shaw får ta på sig målet då båda stod och sov när Salah svischade förbi.

Men åtta minuter senare skulle kvitteringen komma. Efter en snabb omställning från United och en helt underbar crossboll från Marcus Rashford kunde Greenwood helt fri med Allison placera in bollen i målvaktens vänstra hörn.  I halvlekens slutminuter var Luke Shaw nära att vända matchen åt United efter ett drömanfall men Liverpoolmålvakten stod i vägen.

Om första halvlek var intensiv inleddes den andra i samma tempo. Vi behövde inte vänta länge på det första målet och återigen var det firma Rashford och Greenwood som var inblandade. Den här gången var det Greenwood som agerade framspelare med en fin långboll till Rashford som utnyttjade Liverpoolbacken Rhys Williams misstag och 2-1 Manchester United. Vändningen var ett faktum och en drömstart på den andra halvleken. Men ledningen skulle tyvärr inte stå sig särskilt länge. Salah gjorde sitt andra mål i matchen efter att United slarvigt tappat bollen på egen planhalva och matchen kändes helt öppen igen.

I den 66:e minuten valde Solskjaer att göra ett dubbelbyte ut gick Van De Beek och Greenwood och in med Fred och Bruno Fernandes, den sistnämnde skulle som så många gånger förr bli avgörande för United. Med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid fick United ett mycket bra frisparksläge utanför straffområdet. Upp stegade våran fantastiska portugis och det såg löjligt enkelt ut när han placerade in 3-2 till Manchester United! Bruno Fernandes vilken fotbollsspelare!
Efter det väntade en nervös väntan på slutsignalen. Men en riktig Liverpool forcering kom aldrig utan Manchester United höll ut och avancerade vidare i FA cupen. Riktigt skönt! Nu väntar West Ham i FA cupens femte runda.

Tankar
Kan någonting stoppa Manchester United just nu? Extremt skön seger och extremt skönt att knäppa Liverpool på näsan. Jag trodde inför matchen att det skulle bli en tillknäppt tillställning men så fel jag hade. United spelade offensivt och vågade pressa tillbaka Liverpool, vilket var fint att se.

Försvarsmässigt gör vi inte vår bästa match men det är den offensiva prestationen jag tar med mig. Riktigt skönt att Greenwood äntligen fick göra mål efter att ha varit inne i en lång formsvacka. Idag gör engelsmannen en riktigt bra match och visar vilka kvalitéer han besitter. Samarbetet med Marcus Rashford fungerade riktigt fint idag något jag gärna ser mer av.

Bruno Fernandes, finns det något mer att säga om den mannen? Idag behövde han bara 12 minuter på sig innan han avgör matchen med en fin frispark. Nu har han även tystat de kritiker som menar att han “bara gör mål mot bottenlagen”.  Det är just såna här matcher man saknar ett fullsatt Old Trafford och 75000 galna United supportrar. Liverpool har nu tre raka utan seger och bara det gör att man njuter lite extra när man ser det våra rivaler genomgår just nu.
Nu laddar vi om och städar av Sheffield United i ligan på onsdag och fortsätter segertåget!
GGMU
Resultat: 3-2, Målskyttar:  Mason Greenwood, Mohammed Salah x2, Marcus Rashford, Bruno Fernandes.
Bäst i United: Marcus Rashford