2023-11-29 18:45

Galatasaray - Manchester U
3 - 3

Fem tankar om krysset mot Galatasaray
Alejandro Garnacho blev målskytt på nytt när Manchester United spelade oavgjort mot Galatasaray.

Fem tankar om krysset mot Galatasaray

På en regntung plan drabbade Galatasaray och Manchester United samman i en svängig tillställning. Trots att ha haft ledning med 3–1 lyckades ”The Red Devils” inte lämna Turkiet med tre poäng och nu är möjligheterna till avancemang små.


1. ten Hag valde att satsa på de etablerade namnen
United-tränaren valde att göra fyra ändringar i startelvan från senaste matchen mot Everton. Noterbart var att Kobbie Mainoo inte fick förnyat förtroende trots en stark prestation senast. I införrapporten var undertecknad inne på att jag ville se Fernando Pellistri från start. Men ten Hag valde satsa på de mer etablerade namnen i form av Sofyane Amrabat och Antony. Visst går det att ha förståelse för att duon startade på grund av matchens betydelse. Men personligen anser jag att både Mainoo och Pellistri förtjänade chansen från start. 

Varken Amrabat eller Antony stod för några glimrande prestationer. Den förstnämnda hade svårt med positionsspelet och drog på sig onödiga frisparkar. Brassen, som var tillbaka från skada, blandade och gav men hade svårt att skapa någonting konstruktivt i offensiv väg. Både Mainoo och Pellistri fick hoppa in i matchen och även om duon inte imponerade nämnvärt gav de ett betydligt piggare intryck än både Antony och Amrabat. Således anser jag att ten Hag borde satsa på uruguayanen och engelsmannen framöver.

2. Garnacho har hittat formen
Argentinaren följde upp supermålet mot Everton med ytterligare ett fint avslut när han gav United ledningen i den första halvleken. Återigen var 19-åringen på spelhumör och hotade konstant hemmalagets backlinje, när han fick bollen. Personligen hade jag velat se att Garnacho varit ännu mer involverad i spelet då han tillsammans med Bruno Fernandes var piggast av de offensiva spelarna i Manchester United. Dessutom gör han ett enormt jobb defensivt och täcker upp för Shaw när engelsmannen hamnar ur position. De offensiva spelarna i ”The Red Devils” har haft en tung höst hittills, men Garnacho visar för tillfället att det är han som ska få fart på anfallsspelet.

3. Onanas misstag blev avgörande
När Manchester United gick upp i en 2–0-ledning i den första halvleken, var känslan att det kunde bli en bekväm resa mot tre nödvändiga poäng. Men återigen skulle individuella misstag fälla ten Hags manskap och återigen var det André Onana som blev syndabocken. Strax innan paus släppte kameruanen in frispark från före detta lagkamraten Hakim Ziyech efter att ha stått helt felplacerad. Nyss nämnde Ziyech skull bli tvåmålsskytt när United-målvakten tappade in  en lös frispark i den andra halvleken. Onanas formkurva har pekat uppåt den senaste tiden, då han har räddat Manchester United ett antal gånger, men idag var det en blytung kväll för 27-åringen. Misstagen ser ut att kosta ”The Red Devils” avancemanget från gruppen och det är extremt olyckligt.

Personligen tror jag kameruanen kommer bli en lyckad värvning om han får tålamod, då han visat upp flera bra kvaliteter. Framförallt i sitt spel med fötterna och sina reflexer. Dock måste han kunna hantera sitt straffområde bättre och agera med mer pondus, för just nu är Onana alldeles för opålitlig.

4. Den svängiga matchbilden passade inte United
Det blev en dramatiskt och böljande match på ett regnigt Türk Telekom Arena och det syntes att det var två lag som hade mycket att spela för. Manchester United fick en hel del ytor offensivt, vilket gjorde att man kunde skapa flera målchanser. Dock hade man det betydligt kämpigare defensivt och kunde inte hantera ett omställningsstarkt Galatasaray, som lyckades ta sig in i straffområdet alldeles för enkelt. Dessutom hamnade bortalaget ofta på efterkälken vilket gjorde att man blev tvungna att dra på sig många onödiga frisparkar, vilket förstörde rytmen i matchen. Den kaosartade matchbilden var inte till Uniteds fördel utan gav snarare ett uppiskat Galatasaray ännu mer energi, vilket gjorde att de lyckades ta sig tillbaka in i matchen och rädda ett oavgjort resultat.

5. Individuella misstag ser ut att kosta United avancemang
Samtliga matcher Manchester United har spelat i årets upplaga av Champions League har innehållit stor dramatik och onsdagens var inget undantag. Återigen var pulsen på max i 90 minuter plus tillägg och återigen var marginalerna inte på ”The Red Devils” sida. Det har varit en höst kantad av individuella misstag och tveksamma domslut som legat till grund för att ten Hags manskap ser ut få lämna turneringen redan i gruppspelsfasen. Det kommer krävas en tre poäng i sista matchen mot Bayern München, samtidigt som det blir kryss i matchen mellan Galatasaray och Köpenhamn (mycket beror på vilket resultat det blir mellan FCK och Bayern München, som inte är färdigspelad när denna text skrivs. Vinner Köpenhamn är chansen till avancemang helt borta.). Men trots dessa bortförklaringar är det såklart underkänt deluxe att inte gå vidare från den här gruppen även om det är små marginaler. Att endast ha en vinst på fem matcher talar sitt tydliga språk, Manchester United förtjänar inte att spela Champions League slutspel i vår.

Tror ni United tar sig vidare från gruppen? Har ni fortfarande förtroende för Onana? Skriv er åsikt i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!
 
GGMU

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-11-29 22:02:15
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham