Manchester U - Liverpool
2 - 2

Fem tankar om krysset mot Liverpool
Mainoo med ett drömmål mot ärkerivalen Liverpool.

I en match där Liverpool var bättre i stora delar känns det ändå som två tappade poäng för United på slutsignalen efter att för tredje gången på en vecka tappat en ledning i slutet. Efter en dålig första halvlek kommer United ut bättre till andra och jämnar ut spelet en del, men det räcker inte till tre poäng mot ett Liverpool som kvitterar sent på straff.

Fem tankar om matchen:

1.  Mainoos orutin lyser igenom ibland, men vad gör det?

Trots hur mycket jag tycker om Mainoo så visar han idag att han inte är en klar fotbollsspelare. Men vem kan kräva det av en artonåring? Han har såklart sina bra stunder i matchen idag också men idag finns även en del problem. Missen på första målet där han inte följer med Diaz som får stå helt själv och slå in bollen i mål på hörnan. Han har även en hel del felpass idag som skapar farliga kontringar för Liverpool.

Men gör man ett sånt mål som han gör idag är man förlåten alla dagar i veckan i min bok!

2.  Stabila mittbackar idag.
Om vi börjar med den gamla i dagens mittbackspar Harry Maguire så tycker jag han gör en väldigt bra match idag. Han nickar bort det mesta, kliver i rätt lägen och faller i rätt. En riktigt stabil match av honom helt enkelt.

Går vi sen till den elva år yngre Willy Kambwala så tycker jag han gör en jättematch idag. VI ska komma ihåg att detta är hans första start på Old Trafford. Visst har han några passningar som inte sitter eller några brytningar där han missbedömer lite, men på det stora hela tycker jag vi verkligen har en mittback som är värd att satsa på kommande säsong. Han är fruktansvärt bra i en-mot-en situationerna under hela matchen.

3. Casemiro lyfter sig.
Idag såg vi en del av den gamla fina Casemiro, speciellt i första halvlek. Han bröt många uppspel, låg rätt i planen och slår sina patenterande direktpassningar som öppnar upp ytor för sina medspelare. Ju längre matchen går desto tröttare blir han vilket gör att han har en del felpass i slutet av matchen som så när ställer till det för oss.

Enda problem som jag ser i första halvlek är i de situationerna där Casemiro blir överspelad.Då blir det en väldig stor yta bakom honom där Liverpool idag skapar en hel del farligheter då hans snabbhet nästan är obefintlig. Där hänger inte vårt mittfält ihop just i första. Blir bättre i andra halvlek.

4. Återigen ger vi bort poäng i slutet.
För tredje matchen i rad ger vi bort poäng i slutet av matchen. Wan-Bissaka med en fullständigt vansinnig brytning som inte är närheten av bollen ger Liverpool straffen som Salah gör 2-2 på. Hade Liverpool kvitterat ändå får vi aldrig veta men att ge bort en straff på det sättet är bara för dåligt.

Sen ska det ju ärligt säga att vi ska nog vara nöjd med en poäng idag då Liverpool är klart bättre i stora delar av matchen.

5.  Är Rashford, Casmiro, Antony eller Bruno kvar nästa år?
Ja detta var ju en fråga jag ställde mig inför matchen. Fick jag några svar då? Ja lite klarare tycker jag det är för mig i alla fall. Casemiro har jag redan varit inne på att han gör en bättre match idag än vad han gjort på senaste tiden men med det sagt ser jag ändå helst att vi hittar en ny spelare på hans position. Får vi ett bud från Saudi tycker jag vi ska ta det.

Kollar vi Rashford är det svårt. Han gör återigen en medioker match tycker jag. Sen att han är en Unitedspelare i hjärta och själ gör det så mycket svårare med honom. Men jag tycker att han ska få ett år till. Efter en dålig säsong så vet vi att det kan bli en helt annan nästa för Rashford. Ska vi säga att han gör 25-30 mål nästa år? Jag tror nog det.

Bruno landar jag nog också i att vi ska behålla. Bruno vet vi vad han kan och jag är ganska säker på att om bara spelet blir bättre så kommer han producera ännu mer poäng nästa säsong.

I Antonys fall tycker jag vi ska sälja om det finns intressanter. Det finns spelare i truppen som kan göra samma jobb som honom anser jag.  Däremot tror jag han kommer vara kvar och då får vi helt enkelt hoppas han gör en bättre säsong nästa år än i år.